Kim Kimdir?

TOKİ, Bozoğlu Mavişehir projesine el koydu

Büyükşehir Belediyesi'nce metro ile ilgili inşaat sözleşmeleri fesh edilen firmanın, Mavişehir'deki işleri de durduruldu

DYP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın dünürü Çağlar Mesut Bozoğlu ve ailesine ait Bozoğlu İnşaat'a, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilen metroyla ilgili 4 inşaat projesinin ardından bir şok da Mavişehir'den geldi. Bozoğlu İnşaat'ın İzmir Mavişehir'de yürüttüğü toplu konut projesine, TOKİ iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) el koydu. Bozoğlu ile sözleşmeyi fesheden Emlak Konut'un, toplam 750 konuttan oluşan ve Emlak Konut'un hasılat paylaşımı yöntemiyle gerçekleştirilen Bozoğlu Mavişehir Projesi'ne el koymasının nedeni, satış ve inşaat hızının sözleşmelerde belirtilen şekilde ilerlememesi olarak gösterildi.

DAVA AÇILACAK
Bozoğlu Grubu'na İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden sonra bir darbe de Emlak Konut GYO'dan geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yaz, Üçyol-Üçkuyular ile Ege Üniversitesi-Bornova-Evka-3 metro hatları, Aliağa-Menderes Hafif Raylı Sistemi kapsamında 6 istasyon, bir yaya geçidi ve Çiğli'de tren depolama ve bakım atölyesi inşaatlarının, verilen ek sürede de yapılmaması gerekçesiyle Bozoğlu İnşaat ile sözleşmesini feshetmişti. Emlak Konut, Bozoğlu Grubu'na ait 10 milyon 400 bin liralık teminata el koymak için de harekete geçti. Teminatın Emlak Konut tarafından nakte çevrilmemesini isteyen Bozoğlu İnşaat da feshin geçersizliğinin tespiti için dava açtı. Şimdi Emlak Konut GYO'nun yarım kalan projenin tamamlanması için ihaleye çıkması bekleniyor. Bozoğlu, Mavişehir projesine 2006 yılında başladı. Toplam 750 konuttan oluşan projede yaklaşık 224 konutun satıldığı açıklanmıştı.
Yeni Asır