29 / 04 / 2024

TOKİ Bursa Gazeteciler Cemiyeti Konutları'nın temeli atıldı!

TOKİ Bursa Gazeteciler Cemiyeti Konutları'nın temeli atıldı!

Arınç, Yunuseli Mahallesi'nde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) işbirliğiyle yapılacak konutların temel atma törenine katıldı.



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sivil toplum kuruluşlarının birinci görevinin, meslektaşlarının çıkarlarını düşünmek, bu çıkarlar için çalışmak, mevcut hükümetlerle dürüst ve sağlıklı ilişkiler kurmak olduğunu belirtti.  


Arınç, Yunuseli Mahallesi'nde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) işbirliğiyle yapılacak konutların temel atma törenine katıldı. 


Ner insanın sağlıklı bir konuta ihtiyaç duyduğunu, uzun vadeli taksitlerle ve her keseye uygun şartlarla konutu ancak TOKİ'nin sunabildiğini anlatan Arınç, "Özel sektörün de bu konuda çalışmaları var ama hiçbiri arsa bulma, plan yapma ve uzun vadeli ödeme konusunda  TOKİ  kadar kolaylık sağlamıyor" diye konuştu.


TOKİ ve BGC işbirliğinin Türkiye'de "ilk defa" uygulandığını belirten Arınç, "TOKi, bu konuda çalışıyor; hastaneler, okullar yapıyor, hasılat paylaşımı suretiyle gelir getirecek işler de yapıyor ama gazeteciler cemiyetiyle ortak yapılan bu proje, tüm Türkiye'ye örnektir" ifadelerini kullandı.


 Arınç, 5,5 yıl medyadan sorumlu bir bakan olarak Bursa'daki gazetecileri de tanıma fırsatı elde ettiğini belirterek, şöyle konuştu:


"Bursa medyası örnek bir medyadır. Bütün arkadaşlar köşe yazarı, muhabir, kameraman ve haber için koşan arkadaşlar, ahlaklı, çalışkan, dürüst, vazifesini iyi bilen, güvenilir insanlardır. Ben böyle bir medyanın ile yerel medya olsun, ulusal medyanın muhabirleri olsun Bursa'da müstesna bir yeri olduğunu düşünüyorum. Sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'na Bursa'daki medya mensubu arkadaşlara her zaman güvenebileceğini, onlarla iyi ve başarılı işler yapılabileceğini söylemek istiyorum. Hepimizin siyasi fikirleri, tercihleri farklı olabilir ama yaptığımız işi güzel yapmalıyız. Medya mensubu olarak sizler, siyasetçi, bakan, icraatçı olarak bizler, hiç ayrımcılık yapmadan hepimiz memleketimiz, insanımız için en güzel işleri birlikte yapmalıyız."


Türkiye'nin bazı bölgelerinde meslek odaları, kuruluşları, dernek ve cemiyetlerinin güzel ve faydalı işler yerine ideolojik katı davranışlar sergilediğini kaydeden Arınç, "Sivil toplum kuruluşlarının birinci görevi, kendi meslektaşlarının çıkarlarını düşünmek, bu çıkarlar için çalışmak, mevcut hükümetlerle dürüst ve sağlıklı ilişkiler kurmaktır. 'Ben seni sevmiyorum, arkamı dönüyorum, elimi de vermiyorum' derseniz bir iş yapamadığınız gibi meslektaşlarınıza da ihanet etmiş olursunuz" ifadesini kullandı. 


"Sakın kalemlerine, gazetelerine düşme" 


Konutların Bursa mimarisine uygun, kullanışlı olduğunu söyleyen Arınç, yapılacak evleri basın mensuplarının ailelerine ithaf ettiğini söyledi.


Arınç, inşaatı yapacak firmanın sahibine seslenerek, "Allah mahcup etmesin, başka yerden ziyade buraya ver. Bunlar gazeteci milletidir. Hoşuna gittiği zaman pek ortada görünmez de hoşuna gitmediği zaman 'Yandım Allah' dedirtir adama. Sakın kalemlerine, gazetelerine düşme" dedi.


"Gecesi gündüzü, hafta sonu olmayan bir alan"


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da her zaman dünyadaki en zor mesleğin doktorluk olduğunu söylediğini ancak siyasete girdikten sonra dünyanın en zor işinin siyaset olduğunu dile getirdiğini söyledi. 


Müezzinoğlu, siyaset yaparken bir taraftan medyanın işinin de ne kadar zor olduğunu gördüğünü vurgulayarak, "Medya mensupları, aynı siyasetçiler gibi gecesi gündüzü, hafta sonu olmayan, kimin ne zaman, ne dediği, kiminle ne zaman, nasıl muhatap olacağının zor olduğu bir alan" dedi. 


Ortak değer, çıkar ve hedeflerin peşinde koşmak gerektiğini anlatan Müezzinoğlu, "Ne olur milletin ortak çıkar ve hedeflerini ikinci plana atarak ayrıştıran, çatıştıran ve milleti fitne ve fesatla geri bırakacak tavırların içinde olmayalım. Daha iyiyi, daha güzeli ve toplumun kazanacağı hedeflerin çerçevesinde etik, değerleri olan bir basın mensupluğu yapalım ki saygınlık artsın" diye konuştu.


Müezzinoğlu, AK Parti olarak milleti kucaklayan, milletin ortak değerleriyle yürüyen bir siyaset anlayışını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.


Başbakan Yardımcısı Arınç, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile 15 ayda bitirilmesi planlanan 452 konutun temeline ilk harcı koydu.


AA


Geri Dön