27 / 04 / 2024

TOKİ Çeşme'ye yeni bir yaşam alanı kazandırdı!

TOKİ Çeşme'ye yeni bir yaşam alanı kazandırdı!

Yörelerin yerel mimari unsurlarından izler taşıyan az katlı yapılarla geleneksel mahalle kültürünün gelişimini destekleyen projeler üreten TOKİ, İzmir Çeşme’de inşa ettiği Reisdere Toplu Konutları’yla, bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandırdı.



Güvenli yapılar ve günün ihtiyacına yanıt veren çağdaş yaşam alanları üreten TOKİ, yörelerin geleneksel yaşam alışkanlıklarını gözeten ve yöresel mimariden izler taşıyan özgün tasarımları, konut projelerine yansıtıyor.  TOKİ  Dergi'deki habere göre;  İzmir  Çeşme’de 2 etap halinde inşa edilen ve 1.027 daireden oluşan Reisdere Sosyal Konutları, mimarisi ve yapı elemanlarıyla TOKİ’nin büyük beğeni toplayan Yerel Mimari Uygulama Projeleri arasında yer alıyor. Yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı yerleşim, bir mahalle anlayışı içinde sakinlerine nitelikli bir sosyal çevre sunuyor.

“ÇOK ÇABUK ALIŞTIK”

Evlerini teslim aldıktan sonra içinde ufak değişiklikler yaptıklarını söyleyen Emine Aluşoğlu, yeni yaşam alanlarına çok çabuk alıştıklarını ve burada yaşamaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatıyor. Özledikleri komşuluk ilişkilerine kavuştuklarını dile getiren Aluşoğlu, “Daha önceki evimiz yazlıktı; yazdan yaza komşularımızı görebiliyorduk. Burada ise hemen her an birlikteyiz. Gün yapmaya bile başladık” diyor. Sitede çocuklar için park alanları olduğunu söyleyen Aluşoğlu ayrıca, araçlar için planlanan alanların büyük kolaylık sağladığını da belirtiyor.

“ARTIK HAYATIMIZ BURASI OLDU”

Daha önce Alaçatı’da oturduklarını belirten Ramazan Keleş, yeni evlerine 2017 yılının Ağustos ayında taşındıklarını söylüyor. Keleş, “Yeni yerimize alışmamız çok uzun zamanımızı almadı. Artık hayatımız burası oldu” diye konuşuyor ve ekliyor: “Sakin bir yer burası. Rahatlamak ve kafa dinlemek için çok güzel.” 2+1 kat planına sahip 79 metrekarelik dairelerinden memnun olduğunu dile getiren Özlem Keleş, daha önce sobalı bir evde yaşadıklarını ve çok sıkıntı çektiklerini, şimdi ise ısınmayla ilgili herhangi bir problem yaşamadıklarını ifade ediyor.

“KONUT SAKİNLERİNE GÜZEL BİR YAŞAM SUNULUYOR”

Daha önce de Çeşme’de oturduklarını, Reisdere TOKİ konutlarına yeni taşındıklarını söyleyen Mehmet Metin, “Burada konut sakinlerine çok güzel bir yaşam sunuluyor” diye konuşuyor. 119 metrekare büyüklüğündeki yeni evlerinden çok memnun olduklarını, konutlarda her şeyin düşünüldüğü söyleyen Metin, merkezi sistem sayesinde ısınmada herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirtiyor. Sitedeki birtakım eksiklerin zamanla giderileceğini düşündüğünü ifade eden Metin, “Komşuluk ilişkilerimiz henüz çok yeni. Her geçen gün yeni bir komşumuzu tanıyoruz” şeklinde konuşuyor.

“EN GÜZEL YANI ISITMA SİSTEMİ”

Çeşme’deki Reisdere sosyal konutları sakinlerinden Adem Çevik, Çeşme Merkez’den buraya geldiklerini, y yaşamlarını ve yeni evlerini kısa sür benimsediklerini anlatıyor. Çevik, ' iki şey dışında burada yaşamak her haliyle güzel. Evlerin içi konut sakinler hayatlarını kolaylaştıracak şekilde düzenlenmiş. Her türlü konfora sahip.' evimizin bizim için en güzel yanı, merkezi ısıtma sisteminin olması. Son de memnunuz, güzel ve kaliteli zaman geçiriyoruz” diyor.

“ANINDA ÇÖZÜM İÇİN SİTE SAKİNLERİYLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ”

Site yönetimi olarak, hizmet verilen tanlarda sürdürülebilir bir yaşam kalitesi oluşturmak için var güçleriyle çatışıklarım ifade eden Site Müdürü Serdar Sezgin,4ofis, 13 blok ve 3 teknik olmak üzere toplam 20 personelle hizmet verdiklerini söylüyor. Sezgin, ortak alan düzenlemeleri, çöp alımı, asansör onarımı ve bakımı, temizlik hizmetleri ve yeşil alan bakımı yaptıklarını belirterek, “Yönetim ofisimize gelen arızalan, konusuna göre ilgili teknik personelimize bildiriyor ve takibini sağlıyoruz” diyor. Sitede yaşamın 1 Ağustos 2017’de başladığını söyleyen Sezgin, siteyle ilgili şu bilgileri paylaşıyor: “Çeşme Reisdere TOKİ 1’inci ve 2’nci Etap Toplu Konutları, içinde yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı ve yerleşke içinde 2 cami, ilkokul, ortaokul, lise ve kreş ile 6 adet iş yerinin olduğu büyük bir yerleşim kompleksi. Dolayısıyla, anında çözüm üretebilmek ve hizmet kalitesini artırabilmek için, site sakinleriyle sürekli iletişim halindeyiz ve personelimize de düzenli eğitim veriyoruz.”


Geri Dön