28 / 04 / 2024

Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi 100 bin kişiye yeni bir yaşam alanı sunacak!

Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi 100 bin kişiye yeni bir yaşam alanı sunacak!

Sincan' da Kentsel Yenileme projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, 100 bin kişiye yepyeni bir yaşam alanı sunulacağının müjdesini verdi.




Sincan' da Kentsel Yenileme projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Kentsel Yenileme projesinin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Kesin protokolün onayının ardından vatandaş görüşmelerine başlanacağını duyuran Tuna, 100 bin kişiye yepyeni bir yaşam alanı sunulacağının müjdesini verdi. Twitter üzerinden gelen vatandaş sorularını da yanıtlayan Başkan Tuna, Toplu Konut İdaresi ile Kentsel Yenileme projesi kesin protokolü imzaladıklarını kaydederek, "Ulubatlı Hasan ve Saraycık Mahallerimizdeki durum Sincan'a yakışmıyordu. Özellikle Saraycık'taki durum çok vahim. Aynı zamanda afet riski taşıyan binaların dönüşümü için de ilçemizde çalışmalar devam ediyor. Sincan sanayisinin dönüşümü için çalışmalarımız sürüyor. Sanayi Sitesi'nde yanıcı ve yakıcı maddeler yan yana. Bu da büyük sorun oluşturuyor. Yeni Küçük Sanayi Sitesi'nin arazilerini satın aldık. Modern bir sanayi için dönüşüm başlayacak" dedi. 


480 YATAKLI HASTANE GELİYOR 

Sağlık Bakanlığı'nın Sincan'da yürüttüğü 480 yatak kapasiteli hastane projesini de yakından takip ettiklerini belirten Tuna, "Sincan'da mevcut olan iki devlet hastanesinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı'nın Ayaş yolu üzerine yapacağı bu yepyeni hastane Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan'a da hitap edecek" dedi. 

Yenikent'e uzanacak banliyö hattının bir durağının da Akçaören'de olduğunu belirten Başkan Tuna; "Akçaören'de 4 bin 500 dönümlük bir üniversite alanımız var. Banliyö hattının buraya uzanması ile üniversitenin buraya daha çabuk yapılmasının da önü açılıyor. 10-15 bin öğrencilik yapılması planlanan kampüsün çalışmalarına devam ediyoruz" dedi. 

Belören Dağı'nı eski atıl halinden kurtarmak için de çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Tuna, Belören Dağı projesini de anlattı. 50 bin metrekareden fazla alanı Serapark haline getirdiklerini belirten Tuna, hazineden tahsisi gerçekleştirilen alanın hızla rekreasyon alanına dönüştürüldüğünü söyledi. 



HaberTürk Ankara


Geri Dön