Toki

TOKİ çıktığını nasıl öğrenirim?

TOKİ sosyal konut projeleri kapsamında yapılan kura çekilişleri gündemde yer almaktadır. Vatandaşlar, kendilerine TOKİ çıkıp çıkmadığını öğrenmek istiyor. Bu yüzden de “TOKİ çıktığını nasıl öğrenirim?” sorusu yanıt arıyor.Açılan sayfada başvuru bilgilendirme formunu okunduktan hemen sonra “Devam et” butonu karşınıza çıkacak ona tıklanır

TOKİ BAŞVURUSU NASIL TAKİP EDİLİR?

Başvuru takibi için e-devlet sistemine giriş yapılır ve ardından arama bölümüne Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yazılır oradan da “Konut Başvurusu” kısmı seçilir. Açılan sayfada başvuru bilgilendirme formunu okunduktan hemen sonra “Devam et” butonu karşınıza çıkacak ona tıklanır. Ardından gelen sayfada varsa mevcut başvurular görüntülenir.

İşte diğer merak edilen detaylar…

TOKİ ÇIKTIĞINI NASIL ÖĞRENİRİM?

TOKİ başvuru sonucu sorgulama işlemi özellikle kura sonuçlarının açıklandığı şu zamanlara sıklıkla sorulmaktadır. Öncelikle sorgulama için e-devlet sitesine giriş yapılması gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan hemen sonra arama bölümünden “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)” sayfasına girmelidir. Oradan da konut başvurusu seçilir. Açılan sayfada başvuru bilgilendirme formunu okunur ve sonra “Devam et” butonuna tıklanır. Sonra da gelen sayfada bulunuyorsa mevcut başvurular görüntülenir.

TOKİ BAŞVURUNUN ONAYLANDIĞINI NASIL ANLARIZ?

E-devlet üzerinden emekli, engelli genç ve diğer kategorilerinden birini seçerek başvuru yapan kişiler, TOK başvurunun onaylandığını nasıl anlayabileceklerini araştırıyor. E-devlet üzerinden yapılan TOKİ başvurusu sonrasında da "Başvuru listesi" sayfasından başvuru durumunuzu anlık olarak öğrenebilirsiniz.

TOKİ PEŞİNAT ÖDENMEZSE NE OLUR?

TOKİ’den hak kazanan ama peşinatı ödeyemeyecek durumda olan vatandaşlar, bu sorunun yanıtını almak istiyor. TOKİ kurasında adı çıkan kişiler, iki taksit ve üzeri ödeme yapmazlar ise iki adet ihtarname gönderilmektedir. 30 günlük süre dolduktan hemen sonrada banka vasıtası ile TOKİ idaresine tüm dosyaların verilmesi ile beraber yasal süreç başlar ve dava sonuçlanıncaya kadar tahliye işlemi gerçekleşir.

TOKİ ARSA KURASI ÇEKİLİŞ TARİHİ BELLİ OLDU MU?

TOKİ arsa çekilişi hak sahibi belirleme kurası tarihleri henüz açıklanmadı. TOKİ arsa çekilişleri yetkilileri denetiminde gerçekleşecek. Arsa kuraları yeri ve programı TOKİ'nin internet sayfasında duyurulacak. Bütün kuraları izlemek isteyenler ya http://toki.tv adresinden ya da YouTube hesabından canlı olarak takip edebilir.

TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TOKİ kura çekiliş sonucunun nasıl öğrenileceğine dair detaylar TOKİ’ye başvuru yapan kişilerin gündeminde yer alıyor. TOKİ kura çekilişleri, geçtiğimiz günlerde yapılmaya başlandı. Bu yüzden TOKİ'ye başvuranların gündeminde TOKİ kura sonuçları sorgulama yer alıyor. TOKİ kura sonuçları; TOKİ resmi sorgulama sayfasından T.C. kimlik numaraları girilerek öğrenilebilir.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel alımına başladı! Bu fırsatı sakın kaçırmayın! İşte şartlar!

E-devlet üzerinden tapu randevusu nasıl alınır?

Kiracıyı evden çıkartmak için ne yapmak lazım?