27 / 04 / 2024

TOKİ ekim ayına bomba gibi girdi! 462 adet arsayı yüzde 35 peşinatla satıyor! Vatandaştan talep yağıyor...

TOKİ ekim ayına bomba gibi girdi! 462 adet arsayı yüzde 35 peşinatla satıyor! Vatandaştan talep yağıyor...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 42 ilde 462 arsayı açık artırma ile satışa çıkaracağını ilan etti. TOKİ ekim ayına bomba gibi girdi! 462 adet arsayı yüzde 35 peşinatla satıyor. Vatandaştan talep yağıyor...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 42 ilde 462 arsayı açık artırma ile satışa çıkaracağını ilan etti. TOKİ'nin duyurduğu iller arasında Ankara, İstanbul, İzmir, Muğla ve Antalya gibi kentler yer aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı çalışmalarına hız kazandı.  TOKİ  42 şehirdeki toplamda 462 arsayı açık artırmayla satışa sunacağını ilan etti.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, 1-2 Kasım 2023 tarihlerinde yapılacak olan açık artırmayla konut, ticaret, turizm tesisi, sanayi, özel sağlık tesisi ve plansız nitelikteki arsalara peşin ya da yüzde 35 peşinat ve 48 ay vade ile sahip olunabilecek.

TOKİ'NİN SATIŞA ÇIKARDIĞI ARSALAR NE KADAR?  

Afyonkarahisar, Adana, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Osmaniye, Artvin, Samsun, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çorum, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Erzurum, Gümüşhane, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Mersin, Manisa, Malatya,  Muğla, Rize, Siirt, Sakarya, Sivas, Van, Tekirdağ ve Yalova'da bulunuyor. 

TOKİ ekim ayına bomba gibi girdi! 462 adet arsayı yüzde 35 peşinatla satıyor! Vatandaştan talep yağıyor...

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı TOKİ'nin satışa çıkardığı arsa hakkında değerlendirmelerde bulundu. TOKİ'nin 42 ilde 462 arsayı 1-2 Kasım 2023 tarihlerinde açık artırma yöntemi ile satacağını anımsatan Özelmacıklı, "Arsaların içerisinde çok farklı fonksiyonda yerler var. Konut, turizm tesisi, ticari, sanayi, özel sağlık tesisi ve plansız fonksiyonlarda arsalar var. Bu arsaları vatandaşların aslında peşin, yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade ile sahip olma imkanı doğuyor" dedi. 

ANKARA VE İZMİR YOĞUN!

"Aslında bu yerlerde de yoğun olarak Ankara, İzmir’in yer aldığını görüyoruz" diye ifade eden Özelmacıklı, ihaleler aslında yatırımcılar tarafından da sıklıkla takip edildiğini belirtti. Arsaların değerine göre belli bir teminat yatırıldığını anımsatan Özelmacıklı, "Teminat çerçevesinde açık artırma ile bu yerlerin satışları yapılıyor" dedi.

ARSA YÜZDE 35 PEŞİNAT 48 AY VADE AVANTAJLI MI?

Genel anlamda rağbetin olduğunu söylemenin mümkün olduğunu belirten Özelmacıklı, "Vatandaşların ilgi gösterdiğini söylemek mümkün, satış şekli olarak peşin yüzde 35 ve 48 ay vade enflasyonun olduğu bir dönemde avantajlı bir taksitlendirme olarak görülebilir" diye değerlendirdi.

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

TOKİ 500 bin konut başvuruları ne zaman? Dar gelirlilere, kadınlara, engellilere ve gençlere ucuz konut müjdesi! 


Geri Dön