03 / 05 / 2024

TOKİ Ekim'de 6 bin 159 aileyi ev sahibi yaptı!

TOKİ Ekim'de 6 bin 159 aileyi ev sahibi yaptı!

TOKİ tarafından 12 ilde inşası tamamlanan 6 bin 159 konut, 2019 yılının Ekim ayında hak sahiplerine teslim edildi....



T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'de 81 ilde dar ve orta gelirli vatandaşlar için konut üretimine devam ediyor ve kurum bu kapsamda 2019 yılı Ekim ayında inşasını tamamladığı 6 bin 159 konutu hak sahiplerine teslim etti.

Anadolu Ajansı muhabirinin edindiği bilgiye göre,  TOKİ  bir taraftan 67 ilde 140 projeyle hayata geçirilen 50 bin yeni sosyal konut kapsamında ihaleler yapılıyor ve diğer taraftan da konutların yapım ve teslimine devam ediyor.

TOKİ konut üretiminde yatay mimariyi esas alıyor. TOKİ, tabiatla bütünleşen, aile, mahalle ve komşuluk kültürünü ihya eden örnek yerleşim alanları hayata geçiriyor.

Bu kapsamda, aralarında Ankara, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum ve Konya'nın olduğu 12 ilde inşası tamamlanan 6 bin 159 konut, 2019 yılı Ekim ayında hak sahiplerine teslim edildi.

Terör mağdurları evlerine kavuştu

Diyarbakır ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör mağdurları için yaptırılan konutların hak sahiplerine teslimleri ise sürüyor.

Diyarbakır'da terör mağduru aileler için Kayapınar ilçesi Üçkuyu ve Çölgüzeli mahallelerinde inşasına başlanan 5 bin 637 konutun yapımı devam ediyor. 2019 yılı Ekim ayında Çölgüzeli Mahallesi'nde inşası tamamlanan 566 konut hak sahiplerine verildi.

Ayrıca Yüksekova'da inşaat çalışmaları süren 3 bin 63 konuttan 768'i ekimde hak sahiplerine verildi.

Ankara'da 686 konut teslim edildi

Başkentte içinde barındırdığı ticari, kültürel, eğitim, sağlık, spor, ibadet yapıları ve tesisleri ile her türlü ihtiyaca cevap veren kentin yeni yaşam alanı Kuzeykent Projesi'nde Ekim'de 3. bölgede yapımı tamamlanan 686 konut da geçen ay sahiplerine verildi.

Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir Projesi'nde hayat başladı. 50 bin konutluk Kuzeyşehir projesinde inşasına başlanan 3 bin konutun yapımı bitti. Geleneksel dokuyu içerisinde barındıran, yatay mimariyi ve mahalle kültürünü esas alan projede 749 konut vatandaşlara teslim edildi. İnşaat çalışmaları tamamlanan diğer konutlar ise kasım ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

Kentsel dönüşümde teslimler devam ediyor

TOKİ, afet riskinin ve çarpık kentleşmenin yoğun olduğu yerlerde yerinde, hızlı ve gönüllülük esasına dayalı kentsel dönüşüm projeleri yürütüyor. Kurum, sosyal adaleti, sosyal bütünleşmeyi, yerel kalkınmayı, tarihi, kültürel mirası ve doğal çevreyi koruyan bütünleşik bir yaklaşım ile kentsel dönüşüm projeleri yapıyor.

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Erzurum Palandöken'de 3. etapta inşaatı tamamlanan 579 konut Ekim ayında sahiplerine verildi.

Ayrıca, Konya'da 334, Niğde'de 531, Adıyaman'da 189, Elazığ'da 363, Gümüşhane'de 530, Tokat'ta 437, Zonguldak'ta 427 konut Ekim 2019'da teslim edildi.

TOKİ 130 iş yeri ve 91 konutu satışa çıkardı!

TOKİ'den 6 bin lira peşinatla konut fırsatı!


Geri Dön