04 / 05 / 2024

TOKİ Elazığ Sivrice'de 100 konut yapacak!

TOKİ Elazığ Sivrice'de 100 konut yapacak!

Elazığ’ın turistik ilçesi Sivrice’de Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından kadın tutukevi, TOKİ tarafından 100 adet toplu konut, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da kapalı spor salonu ve semt sahası yapılacak.



Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, Sivrice ilçesinin kaderini değiştirecek müjdeleri kamuoyu ile paylaştı.


Elazığ’ın turistik ilçesi Sivrice’de Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından kadın tutukevi,  TOKİ  tarafından 100 adet toplu konut, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da kapalı spor salonu ve semt sahası yapılacak.


Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, günışığı’na yaptığı özel açıklamada, bir süre önce ihalesi gerçekleştirilen Kadın Tutukevi projesinde tüm hazırlıkların tamamlandığını, Aralık ayı içerisinde temelin atılacağını kaydetti. Toplam bedeli 33 milyon TL olan kadın tutukevi için bu yıl 4 Milyon 800 Bin Lira ödenek aktarıldığını belirten Başkan Ebubekir Irmak, “Bu para hemen yatırıma çevrilecek. Kadın tutukevi, eski azot fabrikasının bulunduğu alanda yapılacak. Zemin etütleri yapıldı. İnşaat hazırlıkları tamamlandı. İnşallah Aralık ayı içerisinde temel atılacak. Temel atıldıktan sonra bir yıl içerisinde kadın tutukevi bitmiş olacak.” dedi. Kadın Tutukevi’nin ilçeye çok büyük katma değeri olacağını vurgulayan Başkan Irmak, “Tutukevinde yaklaşık 160 gardiyan çalışacak. Aileler ile birlikte düşünüldüğünde haliyle ilçede çok büyük sosyal ve ekonomik kalkınma yaşanacak. Esnaf kazanacak, toplu taşımacılık kazanacak, bütün ilçe kazanacak. Bu durum ilçemizin kalkınmasına, büyümesine büyük katkı sağlayacak.” şeklinde konuştu. 


PERSONEL İÇİN 100 KONUT YAPILACAK


 Kadın Tutukevinde görev yapacak personel için eski azot fabrikası arazisi üzerinde toplu konut yapılacağını belirten Başkan Ebubekir Irmak, “Bu konuda TOKİ ile görüşmelerimiz var. TOKİ Sivrice ilçe girişinde bulunan eski azot fabrikası arazisi üzerine toplu konut yapacak. Burada tutukevi personeli kalacak. TOKİ ilk etapta 70 konut yapmayı planlıyordu. Ama daha sonra yapılan değerlendirmelerde bu sayı 100’e çıkarıldı. Konutların temeli de Aralık ayı içerisinde atılacak.” diye konuştu. 


İLÇE HALKI İÇİN TOPLU KONUT YAPILACAK 


İlçe halkı için toplu konut projesi hazırladıklarına da dikkat çeken Irmak, şunları söyledi: “Karaçalı Köyü alt kısmında toplu konut projemiz var. TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bunun altyapısını en kısa zamanda tamamlayacağız. Bizim şuan üzerinde durduğumuz konu, konutların kaç metrekare olacağı. Biz 100 metrekarenin üstünü düşünüyoruz. Bunun planlamasını tamamladıktan sonra başvuru almaya başlayacağız. Toplu konutlar ilçeye ayrı bir renk katacak. Aileler burada çok güzel yaşayacaklar, ev sahibi olmuş olacaklar.” 


SPOR KOMPLEKSİ

 Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçede spor salonu ve semt sahası yapılacağı müjdesini de verdi. Irmak, bu konuda da çalışmaların hızla ilerlediğini kaydetti.


Günışığı


Geri Dön