27 / 04 / 2024

TOKİ Emekliye İkinci Bahar projesinde başvurular başladı!

TOKİ Emekliye İkinci Bahar projesinde başvurular başladı!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, ‘Emekliye İkinci Bahar Projesi’ kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, ‘Emekliye İkinci Bahar Projesi’ kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı. Bu kapsamda 250 lira dolayında taksitle konut sahibi olmak isteyen emeklilerimizin kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini ifade eden  TOKİ  Başkanı Turan, “Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, ikinci baharı müjdelemektir” dedi. Emeklilerin, daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Hane gelirinin en fazla 3 bin 200 lira olması şartlar arasında yer alıyor.


"2016'DA HER AY 5 BİN KONUT İÇİN İHALEYE ÇIKACAK"

2002 yılından bu yana 577 bin 892 adet sosyal konut teslim eden TOKİ 2016’da hedefi büyüttü. TOKİ Başkanı Ergün Turan, ocak ayı içinde yaklaşık 5 bin nitelikli sosyal konut için ihaleye çıkacaklarını belirterek 13 ilde inşa edilecek toplam 4 bin 17 konut için 2016 yılının Ocak ayında ihaleleri için tarih belirlendiğini söyledi. Ergün 2016’da aylık ortalama 5 bin konutun ihalesine çıkacaklarını ifade ederken yıl boyunca yakalanacak üretim hedefinin de 60 bine çıkarılacağını ifade etti. Böylece Türkiye’de yıllık konut üretiminin yaklaşık yüzde 10’unu gerçekleştiren TOKİ üretim kapasitesini de yüzde 50 oranında artırmış olacak. Üretimin zirveye çıktığı yıllarda bu rakam yıllık 40 bin civarında seyrediyordu.


"ŞEHİR MİMARİSİNE KATKI SAĞLAYACAK"

TOKİ tarafından, vatandaşların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduğuna ve onlarca konut projesinin hayata geçirildiğine işaret eden Ergün Turan, şunları belirtti: “2016 yılında konut üretim hedefimizi 60 bin olarak belirledik. Ocak ayında 13 ilde 4 bin 17 konutun ihalesini planladık. Dar gelirli vatandaşlarımızı düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerimizi hızlandırdık. Nitelikli sosyal konutlarımız sehir mimarisine de katkı sağlayacak.”


"2016'DA DEĞİŞİMİN ESERLERİ GÖRÜLECEK"

2016 yılının, Toplu Konut İdaresi’nin en yüksek hedefini koyduğu yıl olduğunu belirten Turan, “60-70 bin konut, 2016’da hayata geçmiş olacak. 2016 yılı için asıl hedefimiz, her yöreye farklı mimari, yöresel içerikler taşıyan yatay mimari ile konutlar inşa etmektir. Bahardan itibaren Türkiye’nin her bölgesinde birbirinden farklı, estetik mimarisi olan TOKİ binaları göreceksiniz. 2016 yeni bir değişimin eserlerinin görülmeye başlandığı yıl olacak” ifadesini kullandı.


TOKİ emeklilere 17 ilde 4 bin 354 konut inşa edecek!



Habertürk



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dar gelirli ve emeklilere konut üretimine hız kesmeden devam eden TOKİ, ‘Emekliye 2. Bahar Projesi’ kapsamında 17 ilde 4 bin 354 konut için ön talepleri bugün almaya başlıyor.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan ‘Emekliye İkinci Bahar Projesi’ kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4 bin 354 konut için bugünden başlayarak 30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı. Bu kapsamda konut sahibi olmak isteyen emeklilerin kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini ifade eden TOKİ Başkanı Turan “Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, ‘İkinci Bahar’ı müjdelemektir”dedi. TOKİ tarafından vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ülkemizin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduğunu ve onlarca konut projesinin hayata geçirdiğini ifade eden M. Ergün Turan “Dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Ayrıca kendilerinden gelen talep doğrultusunda, ‘emeklilerimize özel’ konut projeleri geliştiriyoruz” dedi. TOKİ Başkanı, başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşların 250 lira civarında düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerin hızlandırıldığına dikkat çekti.


30 ARALIK’A KADAR


Türkiye’nin 17 ilde ön talep toplanacak konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde 4 bin 354 konut için, 30 aralık’a kadar 2015 tarihine kadar  ön talep toplanacağını ifade eden TOKİ Başkanı, bu kapsamdaki illeri ve konut sayılarını şöyle açıkladı: “Bursa-Nilüfer bin 200, Balıkesir-Bandırma-Edincik 32, Karaman-Kırbağ 400, Şanlıurfa-Akabe 304, Konya-Meram 499, Elazığ-Merkez 280, Amasya-Merzifon 150, Kütahya-İnköy 300, Afyonkarahisar-Merkez 300, Karabük-Merkez 426, Çorum-Alaca 35, Erzincan-Yoğurtlu 24, Gaziantep-İslahiye 31, Giresun-Alucra 16, Muğla-Yatağan 79, Sivas-Yenimahalle 184, - Akıncılar 33, Trabzon-Vakfıkebir 47,  Çaykara 14 konut”.  


Star



Haber Milat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


TOKİ, emekliye 17 ilde 4.354 konutun başvurularını bugünden itibaren alacak. Konut sahibi olmak isteyen emekliler kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabilecekler. TOKİ Başkanı, "Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, İkinci Bahar'ı müjdelemektir" dedi. 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, "Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için yarından itibaren, 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı. Bu kapsamda konut sahibi olmak isteyen emeklilerimiz kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini ifade eden TOKİ Başkanı, "Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, İkinci Bahar'ı müjdelemektir." dedi. 


Emekliye özel konut projesi 

TOKİ taralından, insanımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ülkemizin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduğunu ve onlarca konut projesinin hayata geçirdiğini ifade eden M. Ergün Turan, "Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Ayrıca kendilerinden gelen talep doğrultusunda, 'emeklilerimize özel' konut projeleri geliştiriyoruz." dedi. TOKİ Başkanı, başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşların 250 lira civarında düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerin hızlandırıldığına dikkat çekti. 


17 ilde ön talep toplanacak 

Konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde 4.354 konut için, yarından itibaren ön talep toplanacağını ilade eden TOKİ Başkanı, bu kapsamdaki illeri ve konut sayılarını şöyle açıkladı: "Bursa-Nilüfer (1.200 konut), Balıkesir-Bandırma-Edincik (32 konut), Karaman-Kırbağ (400 konut), Şanlıurfa-Akabe (304 konut), Konya-Meram (499 konut), Elazığ-Merkez (280 konut), Amasya-Merzifon (150 konut), Kütahya-İnköy (300 konut), Afyonkarahisar-Merkez (300 konut), Karabük-Merkez (426 konut), Çorum-Alaca (35 konut), Erzincan-Yoğurtlu (24 konut), Gaziantep-İslahiye (31 konut), Giresun-Alucra (16 konut), Muğla-Yatağaıı (79 konut), Sivas-Yenimahalle (184 konut) - Akıncılar (33 konut), Trabzon-Vakfıkebir (47 konut) - Çaykara (14 konut)" 


Kimlik kartı ile başvurabilecekler 

TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile ön talep toplayacak. Bu çerçevede emeklilerimiz kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler. 

Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde "hak sahibi belirleme kurası" çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerimizin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerimizle sözleşme imzalanacak. 


Milat




Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


TOKİ, emekliler için 17 farklı ilde inşa edeceği 250 lira taksit, 240 ay vade seçenekli yaklaşık 4 bin 500 konuta yönelik ön başvuruları bugün almaya başlayacak. Ay sonuna kadar devam edecek başvurularda, emeklilerin kimlik kartları yeterli olacak. 


2023 yılına kadar 1 milyon konutu aşma hedefi bulunan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ev sahibi olamayan milyonlarca emekli için müjdelediği ucuz konut vaadi doğrultusunda konutlarını satışa çıkarmaya devam ediyor. 


İKİNCİ BAHAR PROJESİ 

Bu bağlamda 17 farklı ilde inşa edilecek 4 bin 354 konutun ön başvuru dönemi bugün başlıyor. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 'Emekliye İkinci Bahar Projesi' kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için yarından itibaren, 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı. 


EMEKLİNİN YÜZÜ GÜLÜCEK 

Konut sahibi olmak isteyen emeklilerin kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini ifade eden TOKİ Başkanı Turan, "Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, İkinci Bahar'ı müjdelemektir" dedi. Dar gelirliye yönelik her projede emekliye kontenjan ayrıldığını söyleyen Turan, şöyle konuştu: "Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Ayrıca kendilerinden gelen talep doğrultusunda, 'emeklilerimize özel' konut projeleri geliştiriyoruz" Turan ayrıca, söz konusu konutlar ve yapımı planlanan projelerde 250 lira taksit ve 20 yıl gibi uzun vadeli ödeme seçeneklerinin olduğunu söyledi. 


Güneş




Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


TOKİ, 250 TL taksitle emeklileri ev sahibi yapacağı 'İkinci Bahar' projesiyle bugün 17 ilde ön başvuruları almaya başlıyor. Toplam 4.354 konut için başvurular 30 Aralık'a kadar sürecek.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) emekliye 17 ilde 4.354 konutun başvurularını bugünden itibaren almaya başladı. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, 'Emekliye İkinci Bahar Projesi' kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için bugünden itibaren, 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı. 


Çalışmalar hızlandı


Bu kapsamda konut sahibi olmak isteyen emeklilerin kimlik kartlarıyla ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini ifade eden Turan, "Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, İkinci Bahar’ı müjdelemektir" ifadelerini kullandı. Turan, "Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Ayrıca kendilerinden gelen talep doğrultusunda, ‘emeklilerimize özel’ konut projeleri geliştiriyoruz" diye konuştu. TOKİ Başkanı, başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşların 250 lira civarında düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerin hızlandırıldığına dikkat çekti. 


Süreç nasıl işleyecek?


BU kapsamda emekliler kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedelle ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvuruların, konutlardan fazla olması halinde 'hak sahibi belirleme kurası' çekilecek. Kura sonucu hak sahibi olamayanların başvuru bedelleri iade edilecek. 


'İlk ev' şartı var


SÖZ konusu konutlardan satın almak isteyen emeklilerin, daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşuluyla ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması şartı da bulunuyor.


Hangi illerde ev yapılacak?


TOKİ Başkanı Turan, bu kapsamdaki illeri ve konut sayılarını da şöyle açıkladı: "Bursa-Nilüfer (1.200 konut), Balıkesir-Bandırma-Edincik (32 konut), Karaman-Kırbağ (400 konut), Şanlıurfa-Akabe (304 konut), Konya-Meram (499 konut), Elazığ-Merkez (280 konut), Amasya-Merzifon (150 konut), Kütahya-İnköy (300 konut), Afyonkarahisar-Merkez (300 konut), Karabük-Merkez (426 konut), Çorum-Alaca (35 konut), Erzincan-Yoğurtlu (24 konut), Gaziantep-İslahiye (31 konut), Giresun-Alucra (16 konut), Muğla-Yatağan (79 konut), Sivas-Yenimahalle (184 konut) - Akıncılar (33 konut), Trabzon-Vakfıkebir (47 konut) - Çaykara (14 konut)."




Akşam


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4 bin 354 konut için, bugünden itibaren 30 Aralık'a kadar talep alınacağını açıkladı.


Bu kapsamda konut sahibi olmak isteyen emeklilerin kimlik kartlarıyla ilgili bankalara başvurabileceklerini ifade eden Turan, "Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek" dedi. Ergün şöyle devam etti: "Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşlarımız 250 lira civarında düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi olabilecek." dedi.


4 bin 354 ev için talep toplanacak 

Emekliler TOKİ'lenecek TOKİ'nin ev satacağı iller çöyle: Bursa, Balıkesir, Karaman, Şanlıurfa, Konya, Elazığ, Amasya, Kütahya, Afyonkarahisar, Karabük, Çorum, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Muğla, Sivas, Trabzon. 


Bugün Gazetesi




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Toplu Konut Idaresi'nin (TOKİ) emeklilere yönelik hayata geçirdiği ucuz konut projesi 'Emekliye ikinci Bahar' kapsamında ön talepler bugün alınmaya başlandı. 30 Aralık'ta sona erecek. Başvuru kamu bankalarının (Ziraat veya Halkbank) şubelerine yapılacak. Emekliler kimlik kartları ve 500 lira bedelle başvuru yapabilecek. Emeklilerin ev sahibi yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde 4354 konut projesi hayata geçirildi. 


250 lira taksitle 

TOKİ Başkanı Ergün Turan, dar ve orta gelirli vatandaşlara dönük konut üretimlerinde emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırdıklarım hatırlattı. Turan, "Ayrıca gelen talep doğrultusunda emeklilerimize özel konut projeleri geliştiriyoruz. Başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşların 250 lira civarında düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetleri hızlandırdık" dedi. 


17 ilde 4354 konut 

Bu kapsamdaki iller şöyle: "Bursa-Nilüfer 1200 konut, Balıkesir-Bandırma-Edincik 32, Karaman-Kırbağ 400, ŞaıılıurfaAkabe 304, Konya-Meram 499, Elazığ 280, Amasya-Merzifon 150, Kütahya-înköy 300, Afyonkarahisar 300, Karabük 426, Çorum-Alaca 35, Erzincan-Yoğurtlu 24, Gaziantep-lslahiye 31, Giresun-Alucra 16, Muğla-Yatağan 79, Sivas'm Yenimahalle ilçesinde 184, Akıncılar'da 33, Trabzon Vakfıkebir'de 47, Çaykara'da 14 konut." 



Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların konutlardan fazla olması halinde 'hak sahibi belirleme kurası' çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. 


Gelir 3200 lirayı aşmayacak 

17 ilde talep toplanacak konutlardan almak isteyen emeklilerin, daha önce TOKİ'den konut almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Hane halkı gelirinin en fazla net 3200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılması da aranan şartlar arasında. 



Posta


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


TOKİ Başkanı Ergün Turan, ‘Emekliye İkinci Bahar Projesi’ kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı.


Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, ‘Emekliye İkinci Bahar Projesi' kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı. Bu kapsamda 250 lira dolayında taksitle konut sahibi olmak isteyen emeklilerimizin kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini ifade eden TOKİ Başkanı Turan, "Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, ikinci baharı müjdelemektir" dedi.


Emeklilerin, daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Hane gelirinin en fazla 3 bin 200 lira olması şartlar arasında yer alıyor.


Milliyet



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, 'Emekliye İkinci Bahar Projesi' kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için bugünden itibaren, 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı. Bu kapsamda konut sahibi olmak isteyen emekliler kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabilecekler.


TOKİ tarafından, insanımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ülkemizin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduğunu ve onlarca konut projesinin hayata geçirdiğini ifade eden M. Ergün Turan, “Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Ayrıca kendilerinden gelen talep doğrultusunda, 'emeklilerimize özel' konut projeleri geliştiriyoruz" dedi. Turan, başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşların 250 lira civarında düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerin hızlandırıldığına dikkat çekti.


17 İLDE ÖN TALEP TOPLANACAK

Konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde 4.354 konut için, yarından itibaren ön talep toplanacağını ifade eden TOKİ Başkanı, bu kapsamdaki illeri ve konut sayılarını şöyle açıkladı:

“Bursa-Nilüfer (1.200 konut), Balıkesir-Bandırma-Edincik (32 konut), Karaman-Kırbağ (400 konut), Şanlıurfa-Akabe (304 konut), Konya-Meram (499 konut), Elazığ-Merkez (280 konut), Amasya-Merzifon (150 konut), Kütahya-İnköy (300 konut), Afyonkarahisar-Merkez (300 konut), Karabük-Merkez (426 konut), Çorum-Alaca (35 konut), Erzincan-Yoğurtlu (24 konut), Gaziantep-İslahiye (31 konut), Giresun-Alucra (16 konut), Muğla-Yatağan (79 konut), Sivas-Yenimahalle (184 konut) - Akıncılar (33 konut), Trabzon-Vakfıkebir (47 konut) - Çaykara (14 konut)"


KİMLİK KARTI İLE BAŞVURABİLECEKLER

TOKİ, 2 1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile ön talep toplayacak. Bu çerçevede emeklilerimiz kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde “hak sahibi belirleme kurası" çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerimizin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerimizle sözleşme imzalanacak.


KONUT SAHİBİ OLMAYANLAR BAŞVURABİLECEK

İkinci Bahar Projesi kapsamında 17 ilde ön talep toplanacak konutlardan satın almak isteyen emeklilerin, daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kar irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor.


Yeni Şafak


Haber Hürriyet'te şöyle yer aldı;

TOKİ Başkanı Ergün Turan, 2016’da aylık ortalama 5 bin nitelikli sosyal konut ihalesine çıkacaklarını ifade etti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, ‘Emekliye İkinci Bahar Projesi’ kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için 9­30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı. Bu kapsamda

250 lira dolayında taksitle konut sahibi olmak isteyen emeklilerimizin kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini ifade eden TOKİ Başkanı Turan, “Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, ikinci baharı müjdelemektir” dedi. Emeklilerin, daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin

kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Hane gelirinin en fazla 3 bin 200 lira olması şartlar arasında yer alıyor.

Hürriyet


Haber Bolu Express'te şöyle yer aldı;

Başbakanlık Toplu Konut daresi (TOK) Başkanı M. Ergün Turan, 'Emekliye kinci Bahar Projesi' kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için yarından itibaren, 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı.  Bu kapsamda konut sahibi olmak isteyen emeklilerimiz kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini ifade eden TOK Başkanı Turan, "Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, kinci Bahar'ı müjdelemektir" dedi. 

TOKİ tarafından, insanımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ülkemizin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduğunu ve onlarca konut projesinin hayata geçirdiğini ifade eden M. Ergün Turan, "Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Ayrıca kendilerinden gelen talep doğrultusunda, 'emeklilerimize özel' konut projeleri geliştiriyoruz" dedi. 
Turan, başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşların 250 lira civarında düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerin hızlandırdığına dikkat çekti. 

17 İLDE ÖN TALEP TOPLANACAK
 Konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde 4.354 konut için, yarından itibaren ön talep toplanacağını ifade eden TOK Başkanı, bu kapsamdaki illeri ve konut sayılarını şöyle açıkladı: "Bursa-Nilüfer (1.200 konut), Balıkesir-Bandırma-Edincik (32 konut), Karaman-Kırbağ (400 konut), ŞanlıurfaAkabe (304 konut), Konya-Meram (499 konut), Elazığ-Merkez (280 konut), Amasya-Merzifon (150 konut), Kütahyanköy (300 konut), Afyonkarahisar-Merkez (300 konut), Karabük-Merkez (426 konut), Çorum-Alaca (35 konut), ErzincanYoğurtlu (24 konut), Gaziantep- slahiye (31 konut), Giresun-Alucra (16 konut), Muğla-Yatağan (79 konut), SivasYenimahalle (184 konut) - Akıncılar (33 konut), Trabzon-Vakfıkebir (47 konut) Çaykara (14 konut)", 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile ön talep toplayacak. Bu çerçevede emeklilerimiz kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde "hak sahibi belirleme kurası" çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerimizin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerimizle sözleşme imzalanacak. 

İkinci Bahar Projesi kapsamında 17 ilde ön talep toplanacak konutlardan satın almak isteyen emeklilerin, daha önce TOK 'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kar irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor. Emeklilerle konut satışı ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr adresinin 'Emeklilere Özel' bölümünden vehttp://www.toki.gov.tr/emeklilere-ozel linkinden ulaşılabilir. 

Bolu Express



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



TOKİ Başkanı Ergün Turan, 2016’da aylık ortalama 5 bin nitelikli sosyal konutun ihalesine çıkacaklarını ifade ederken, ‘Emekliye İkinci Bahar Projesi’ kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, 'Emekliye İkinci Bahar Projesi' kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı. Bu kapsamda 250 lira dolayında taksitle konut sahibi olmak isteyen emeklilerimizin kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini ifade eden TOKİ Başkanı Turan, "Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, ikinci baharı müjdelemektir" dedi. Emeklilerin, daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Hane gelirinin en fazla 3 bin 200 lira olması şartlar arasında yer alıyor.

"2016'DA HER AY 5 BİN KONUT İÇİN İHALEYE ÇIKACAK"

2002 yılından bu yana 577 bin 892 adet sosyal konut teslim eden TOKİ 2016'da hedefi büyüttü. TOKİ Başkanı Ergün Turan, ocak ayı içinde yaklaşık 5 bin nitelikli sosyal konut için ihaleye çıkacaklarını belirterek 13 ilde inşa edilecek toplam 4 bin 17 konut için 2016 yılının Ocak ayında ihaleleri için tarih belirlendiğini söyledi. Ergün 2016'da aylık ortalama 5 bin konutun ihalesine çıkacaklarını ifade ederken yıl boyunca yakalanacak üretim hedefinin de 60 bine çıkarılacağını ifade etti. Böylece Türkiye'de yıllık konut üretiminin yaklaşık yüzde 10'unu gerçekleştiren TOKİ üretim kapasitesini de yüzde 50 oranında artırmış olacak. Üretimin zirveye çıktığı yıllarda bu rakam yıllık 40 bin civarında seyrediyordu.

"ŞEHİR MİMARİSİNE KATKI SAĞLAYACAK"

TOKİ tarafından, vatandaşların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduğuna ve onlarca konut projesinin hayata geçirildiğine işaret eden Ergün Turan, şunları belirtti: "2016 yılında konut üretim hedefimizi 60 bin olarak belirledik. Ocak ayında 13 ilde 4 bin 17 konutun ihalesini planladık. Dar gelirli vatandaşlarımızı düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerimizi hızlandırdık. Nitelikli sosyal konutlarımız sehir mimarisine de katkı sağlayacak."


"2016'DA DEĞİŞİMİN ESERLERİ GÖRÜLECEK"

2016 yılının, Toplu Konut İdaresi'nin en yüksek hedefini koyduğu yıl olduğunu belirten Turan, "60-70 bin konut, 2016'da hayata geçmiş olacak. 2016 yılı için asıl hedefimiz, her yöreye farklı mimari, yöresel içerikler taşıyan yatay mimari ile konutlar inşa etmektir. Bahardan itibaren Türkiye'nin her bölgesinde birbirinden farklı, estetik mimarisi olan TOKİ binaları göreceksiniz. 2016 yeni bir değişimin eserlerinin görülmeye başlandığı yıl olacak" ifadesini kullandı.
 

Sabah




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....

TOKİ'nin 'Emekliye İkinci Bahar Projesi' kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için başvurular başladı. Projeyle emekliler 250 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, 'Emekliye İkinci Bahar Projesi' kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı. Bu kapsamda konut sahibi olmak isteyen emeklilerimiz kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini ifade eden TOKİ Başkanı Turan, "Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, İkinci Bahar'ı müjdelemektir dedi.

EMEKLİYE ÖZEL KONUT PROJESİ 
TOKİ tarafından, insanımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ülkemizin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduğunu ve onlarca konut projesinin hayata geçirdiğini ifade eden M. Ergün Turan, "Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Ayrıca kendilerinden gelen talep doğrultusunda, 'emeklilerimize özel' konut projeleri geliştiriyoruz dedi. Turan, başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşların 250 lira civarında düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerin hızlandırıldığına dikkat çekti.

17 İLDE ÖN TALEP TOPLANACAK
Konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde 4.354 konut için, yarından itibaren ön talep toplanacağını ifade eden TOKİ Başkanı, bu kapsamdaki illeri ve konut sayılarını şöyle açıkladı: "Bursa-Nilüfer (1.200 konut), Balıkesir-Bandırma-Edincik (32 konut), Karaman-Kırbağ (400 konut), Şanlıurfa-Akabe (304 konut), Konya-Meram (499 konut), Elazığ-Merkez (280 konut), Amasya-Merzifon (150 konut), Kütahya-İnköy (300 konut), Afyonkarahisar-Merkez (300 konut), Karabük-Merkez (426 konut), Çorum-Alaca (35 konut), Erzincan-Yoğurtlu (24 konut), Gaziantep-İslahiye (31 konut), Giresun-Alucra (16 konut), Muğla-Yatağan (79 konut), Sivas-Yenimahalle (184 konut) - Akıncılar (33 konut), Trabzon-Vakfıkebir (47 konut) - Çaykara (14 konut)

KİMLİK KARTI İLE BAŞVURABİLECEKLER
TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile ön talep toplayacak. Bu çerçevede emeklilerimiz kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde "hak sahibi belirleme kurası çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerimizin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerimizle sözleşme imzalanacak.

KONUT SAHİBİ OLMAYANLAR BAŞVURABİLECEK
İkinci Bahar Projesi kapsamında 17 ilde ön talep toplanacak konutlardan satın almak isteyen emeklilerin, daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kar irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor. 


Posta



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

Hükümet, birbiri ardına emeklilerin yüzünü güldürecek adımlar atıyor. 10.9 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren önemli düzenlemeler gerçekleştiriliyor. 1 Kasım seçimleri öncesinde verilen müjdeler hızla hayata geçiriliyor. 4 müjde ile emeklilerin geliri artırılacak, kirada oturan emekliler ev sahibi olabilecek. İşte 4 müjde: 

1- 8.9 MİLYONA EKSTRA ZAM

 
Tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira ekstra zam için düğmeye basıldı. Bu düzenleme için 2016 Bütçesi beklenmeyecek. Emekli zammının Ocak ayına yetişmesi için Meclis'e mini bir torba yasa tasarısı sunulacak. Yasa çıkar çıkmaz da sayıları 8.9 milyonu aşan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu seyyanen artış yansıtılacak. 100 liralık zamla SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yıllık bin 200 lira ek gelire kavuşmuş olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak'ta rutin zamlarını da alacak. Maaşlarda, 2015'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artış yapılacak.
 

2- ÇALIŞAN EMEKLİNİN YÜZÜ GÜLECEK

 
Emekli olup esnaflık yapanların maaşından yapılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi, çıkarılacak yasayla tamamen kaldırılacak. Bu düzenlemenin de Meclis'e sunulacak mini torba yasa tasarısında yer alacağı belirtiliyor. 
 

3- UCUZ EV HAMLESİ

 
Hükümet, kirada oturan emeklileri TOKİ'den uygun fiyat ve uzun vade imkanıyla ev sahibi yapmak için çalışmaları hızlandırdı. 'Emekliye İkinci Bahar Projesi' kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4 bin 354 konut için ön talepler dün toplanmaya başlandı.
 

4- HER EMEKLİYE PROMOSYON

 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı promosyon müjdesi de hayata geçirilecek. Böylece tüm emekliler yıllık en az 300 lira promosyona kavuşacak. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, "Tüm bankalarla bir araya gelinerek, bu promosyonların emeklilerle buluşabilmesi konusunun ne derece olabileceği hususu çalışılacaktır. Sayın Başbakanımız'ın bu taahhüdü bizim sorumluluklarımızın arasındadır" dedi.

Vatan




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....

TOKİ'nin 'Emekliye İkinci Bahar Projesi' kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için başvurular başladı. Projeyle emekliler 250 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecek. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, 'Emekliye İkinci Bahar Projesi' kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıkladı. Bu kapsamda konut sahibi olmak isteyen emeklilerimiz kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini ifade eden TOKİ Başkanı Turan, "Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, İkinci Bahar'ı müjdelemektir dedi.

EMEKLİYE ÖZEL KONUT PROJESİ 

TOKİ tarafından, insanımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ülkemizin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduğunu ve onlarca konut projesinin hayata geçirdiğini ifade eden M. Ergün Turan, "Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Ayrıca kendilerinden gelen talep doğrultusunda, 'emeklilerimize özel' konut projeleri geliştiriyoruz dedi. Turan, başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşların 250 lira civarında düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerin hızlandırıldığına dikkat çekti.

17 İLDE ÖN TALEP TOPLANACAK

Konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde 4.354 konut için, yarından itibaren ön talep toplanacağını ifade eden TOKİ Başkanı, bu kapsamdaki illeri ve konut sayılarını şöyle açıkladı: "Bursa-Nilüfer (1.200 konut), Balıkesir-Bandırma-Edincik (32 konut), Karaman-Kırbağ (400 konut), Şanlıurfa-Akabe (304 konut), Konya-Meram (499 konut), Elazığ-Merkez (280 konut), Amasya-Merzifon (150 konut), Kütahya-İnköy (300 konut), Afyonkarahisar-Merkez (300 konut), Karabük-Merkez (426 konut), Çorum-Alaca (35 konut), Erzincan-Yoğurtlu (24 konut), Gaziantep-İslahiye (31 konut), Giresun-Alucra (16 konut), Muğla-Yatağan (79 konut), Sivas-Yenimahalle (184 konut) - Akıncılar (33 konut), Trabzon-Vakfıkebir (47 konut) - Çaykara (14 konut)

KİMLİK KARTI İLE BAŞVURABİLECEKLER

TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile ön talep toplayacak. Bu çerçevede emeklilerimiz kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde "hak sahibi belirleme kurası çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerimizin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerimizle sözleşme imzalanacak.

KONUT SAHİBİ OLMAYANLAR BAŞVURABİLECEK

İkinci Bahar Projesi kapsamında 17 ilde ön talep toplanacak konutlardan satın almak isteyen emeklilerin, daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kar irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor. 


Sabah

Haber Afyon Kurtuluş Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

TOKİ, 250 TL taksitle emeklileri ev sahibi yapacağı 'İkinci Bahar' projesiyle dün aralarında Afyonkarah isar'ın da yer aldığı 17 ilde ön başvuruları almaya başladı. Afyonkarahişarda emeklilerin kura ile sahip olacağı 300 konut için başvurular 30 Aralık'a kadar sürecek. Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege de Gün FM'de emeklileri ev sahibi yapacak konut başvurulanımı sonunda kura çekileceğini ve kendi ve eşi adına konut sahibi olmayan 300 emeklinin 27 Ocak 2016 tarihinde noter huzurunda hak sahibi olacağını açıkladı. Gün FM de Gazeteci İsmail Akar'a konuk olan Ahmet Ege şunları söyledi:

 İLÇELERDE OTURANLARA EV YOK 
Başvuru yaparken Halk Bankası şubesine nüfus cüzdanı fotokopisi, emekli belgesi ve 500 Tl ödeme yapacak. Kurada çıkmayan emekli bu parayı geri alacak. Merkez, köy ve kasabalarda oturan emeklilerimiz başvuru yapacak. Konut projesinden ilçelerde oturanlar faydalanamayacak. Afyonkarah isar merkez, köy ve kasabalarda oturan emeklilerimiz başvuru yapacak. Kendi ve eşi üzerine bağ, bahçe arsa olması sorun değil. Konut varsa bu başvurular boşa gitmiş olur. Emeklilerimiz bu konuda duyarlı ve dikkatli olması lazımdır."

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? 
BU kapsamda emekliler kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedelle ilgili bankalara başvurularım gerçekleştirebilecekler. Başvuruların, konutlardan fazla olması halinde 'hak sahibi belirleme kurası' çekilecek. Kura sonucu hak sahibi olamayanların başvuru bedelleri iade edilecek. 

Afyon Kurtuluş Gazetesi 




Bu haber Yeni Konya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



TOKİ'nin "Emekliye İkinci Bahar" projesi kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4 bin 354 konut için ön taleplerin alınması devam ediyor. Talepler, 30 Aralık'a kadar sürecek


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında konut sahibi olmak isteyen emeklilerin kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini söyledi.

TOKİ tarafından, vatandaşların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduğuna ve onlarca konut projesinin hayata geçirdiğine işaret eden Ergün Turan, şunları belirtti:

"Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Ayrıca kendilerinden gelen talep doğrultusunda emeklilerimize özel konut projeleri geliştiriyoruz. Başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşların 250 lira civarında düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerin hızlandırdık."

- 17 ilde ön talep toplanacak

Konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde 4 bin 354 konut için ön talep toplananın devam ettiğini belirten TOKİ Başkanı Turan, bu kapsamdaki illeri şöyle sıraladı:

"Bursa-Nilüfer (1.200 konut), Balıkesir-Bandırma-Edincik (32 konut), Karaman-Kırbağ (400 konut), Şanlıurfa-Akabe (304 konut), Konya-Meram (499 konut), Elazığ-Merkez (280 konut), Amasya-Merzifon (150 konut), Kütahya-İnköy (300 konut), Afyonkarahisar-Merkez (300 konut), Karabük-Merkez (426 konut), Çorum-Alaca (35 konut), Erzincan-Yoğurtlu (24 konut), Gaziantep-İslahiye (31 konut), Giresun-Alucra (16 konut), Muğla-Yatağan (79 konut), Sivas-Yenimahalle (184 konut) - Akıncılar (33 konut), Trabzon-Vakfıkebir (47 konut) - Çaykara (14 konut)."

- Kimlik kartı ile başvurabilecekler

TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile ön talep topluyor. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını göstererek 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecek.

Ön taleplerin toplanmasının ardından konutlardan fazla olması halinde "hak sahibi belirleme kurası" çekilerek, konut almaya hak kazanan emekliler belirlenecek.

Hak sahibi olamayan emeklilerin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerle sözleşme imzalanacak.

- Konut sahibi olmayanlar müracaat edilecek

"İkinci Bahar" projesi kapsamında 17 ilde ön talep toplanacak konutlardan satın almak isteyen emeklilerin, daha önce TOKİ'den konut edinmemiş olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kar irtifaklı-kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor.


Geri Dön