Genel

TOKİ erken ödemeyle 318 milyon TL para topladı!

Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), borcunu erken ödeyenlere yüzde 17-20 indirim yapılması ve tapusunun erken verilmesine yönelik olarak düzenlediği "bahar kampanyası" beklenenden fazla ilgi gördü

Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), borcunu erken ödeyenlere yüzde 17-20 indirim yapılması ve tapusunun erken verilmesine yönelik olarak düzenlediği "bahar kampanyası" beklenenden fazla ilgi gördü. Yaklaşık 10 bin kişinin başvurduğu kampanyada, TOKİ beklediğinden 100 milyon TLdaha fazla gelir elde etti.
TOKİden yapılan açıklamaya göre, 21 Nisanda başlayan ve 18 Mayıs günü sona eren kampanyadan yararlanmak için 9 bin 524 kişi başvurdu. Başvurunun beklenenin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle 200 milyon TLlik gelir hedefi aşıldı ve 318 milyon TL erken ödeme sağlandı.
Kampanyaya göre, 2009 sonuna kadar satışı yapılan işyeri ve konutlarda kalan borçların peşin olarak kapatılması durumunda yüzde 20, 3 ay vadeli eşit taksitler halinde ödenmesi durumunda ise yüzde 17 indirim yapılması öngörülüyordu. Kampanyadan, toplam 7 milyar 1 milyon TL borç bakiyesi bulunan, 151 bin 617 alıcı yararlanabilecekti.
TOKİnin geçen yıl Ekim-Kasım döneminde uyguladığı erken ödeme indiriminden yararlanmak için 13 bin kişi başvurmuş, borcunu peşin kapatan vatandaşlar yüzde 20, üç taksitte kapatanlar da yüzde 17 indirimden yararlanırken, TOKİ 551 milyon TLlik gelir elde etmişti.