09 / 05 / 2024

TOKİ evleri kaç senede ödeniyor?

TOKİ evleri kaç senede ödeniyor?

TOKİ sosyal konut başvuruları duyurulduğu ilk günden beri büyük bir ilgi gördü. Vatandaşlar, bu konuya dair pek çok soru soruyor. Onlardan biri de “TOKİ evleri kaç senede ödeniyor?” İşte merak edilen yanıtlar!



TOKİ EVLERİ KAÇ SENEDE ÖDENİYOR?

TOKİ sosyal konut evlerine dair sorular merakla sorulmaya devam ediliyor. TOKİ’nin duyurusuna göre hak sahiplerine konutlar yüzde 10 peşinatla 240 ay vade imkanı ile satılacak.

TOKİ İLK PEŞİNAT NE KADAR?

TOKİ konut projesine başvuru yapan vatandaşlar, ilk peşinat hakkında bilgi edinmek istiyor. Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınacak. TOKİ'nin eski projelerinde 2+1 ve 3+1 konutların fiyatları 163 bin liradan başlamaktaydı. Araştırılan en düşük taksit 1442 lira olarak belirtilmişti. Ev sahibi olmak isteyen herkes için yüzde 25'e kadar peşinat ve 240 aya kadar vade seçenekleri sunuluyor.

TOKİ ORTA GELİR GRUBU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum çalışmaların artık şekillenmeye başladığını söyledi. Bakan Murat Kurum projede 100 bin konut bulunduğunu ve 81 ilde orta ve orta üstü gelir gruplarının olacağını belirtti. Finansman konusunda da çalışmaların netliğe kavuşmadığını düşük peşinat, uzun vade imkanının olacağını, bankalar ile birlikte hareket edeceklerini belirten Bakan Kurum görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber çalıştıklarını dile getiren Bakan Kurum bu kampanyanın mevcut konut üretimini de destekleyeceğini kaydetti.

TOKİ BAŞVURULARI UZATILDI MI?

TOKİ sosyal konut detaylarını, hala vatandaşlar araştırmaktadır. TOKİ Sosyal konut hakkındaki detayları bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Eylül tarihinde yapacağı açıklama ile netleşmişti. Ülke gündeminde olan bu TOKİ sosyal konut başvuruları ve Ekim ayının sonuna kadar sürecektir. TOKİ EV ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN 2022?

TOKİ kura çekilişinin ne zaman yapılacağı merakla bekleniyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, sosyal konut projesi kura çekimlerinin 31 Ekim tarihi itibarı başvurular bitecek ve başvurular biter bitmez de ilk hafta gerçekleşeceğini belirtti. Bulut, kura çekimi sonrasında başvuru bedellerinin de geri verileceğini söyledi. Bu bilgilere göre TOKİ sosyal konut kura çekimi Kasım ayının ilk haftasında yapılacak.

1 saat mesai ücreti ne kadar 2022?

Enflasyon en çok vatandaşı vurdu! Kaban ve mont fiyatları arşa çıkınca tek çözüm yolu bu oldu!


Geri Dön