05 / 05 / 2024

TOKİ evlerini lağım suyu bastı!

TOKİ evlerini lağım suyu bastı!

Sakarya Akyazı'da TOKİ Evleri'ndeki hak sahiplerinin yüzü bir türlü gülmedi. Önce SEDAŞ, daha sonra AGDAŞ ile sorun yaşayan vatandaşların evini şimdi de lağım suyu bastı.



Sakarya Akyazı belediyesi  TOKİ  Evlerinde mağduriyet bitmek bilmiyor. Önce Elektrik bağlantısında sorun yaşayan Hak sahipleri daha sonra AGDAŞ ile sorunlar yaşadılar. Sorunlar bunlarla da bitmedi. Akyazı 'I'OKİ evlerini lağım suyu bastı. Bir çok daire oturulamaz hale geldi.


Evlerinin anahtarını aldıktan sonra bir türlü yerleşemediklerini ifade eden hak sahipleri, "Önce elektrik bağlantılarında sorunlar yaşadık. Daha sonra doğal gaz sorunları yaşadık. Şimdi de dairelerimizi lağım sulan bastı" diyor.


Evlerin yer döşemelerinin kullanılamaz hale geldiğini ifade eden hak sahipleri, tepkilerini. 

"Duvar boyalan döküldü. Mutfaklar aynı durumda Anahtar teslim töreninde boy gösterenler ortalıktan kayboldular başvuracak yetkili bulamaz hale geldik" diyerek dile getirdiler.


Bu çile bitecek mi?


TOKİ evlerinde meydana gelen su baskını sonrasında ne yapacaklarını şaşıran hak sahipleri, mağduriyetlerini anlatacak merci bulamamaktan yakındı. Yer döşemeleri kalkan ev boyaları dökülen konut sahipleri, büyük hayallerle aldıkları evlerine yerleşememenin üzüntüsünü yaşıyor.



Alaattin Onur / Bizim Sakarya





Geri Dön