28 / 04 / 2024

TOKİ fotoğraf yarışması sonuçlandı!

TOKİ fotoğraf yarışması sonuçlandı!

Toplu Konut İdaresi’nin düzenlediği "Toplu Konut ve İnsan" konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı. İstanbul’dan Ercan Yolgiden’in "Dinginlik ve Huzur" adlı fotoğrafı birinci seçildi.



 TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, amatör ve profesyonel çalışmalara açık olan "ulusal renkli baskı fotoğraf yarışmasına" 216 katılımcı, toplam 730 fotoğraf gönderdi. Değerlendirme sonucunda 13 eser finale kalırken, İstanbul’dan Ercan Yolgiden’in "Dinginlik ve Huzur" adlı fotoğrafı birinci, Bursa’dan Önder Turacı’nın "Kentsel Yenileme" isimli fotoğrafı ikinci, Gaziantep’ten Birol Kıraç’ın "Okul Bahçesinde Sohbet" isimli fotoğrafı üçüncü seçildi.
        
Dereceye giren üç eserin dışında kalan 10 çalışma mansiyon ödülü kazanırken, 44 çalışma sergilenmeye değer bulundu. Dereceye giren ve mansiyon verilen eserlerin dışında kalan 19 çalışma ise  TOKİ  tarafından satın alındı.
        
Yarışmada birinci olan fotoğrafa 4 bin lira, ikinci olana 3 bin lira, üçüncü olana 2 bin lira para ödülü veriliyor. Dereceye giremeyen 10 çalışma biner lira para ödülü kazanırken, 19 çalışma ise TOKİ tarafından 500’er lira karşılığında satın alındı.
        
Yarışmada dereceye giren ve sergilenme hakkı kazanan çalışmalar,  Ankara  ve İstanbul’da sergilenecek. Ödül kazananlar satın alınanlar ve sergilenen çalışmalardan oluşan fotoğraflar, bir katalog haline getirilecek ve tüm katılımcılara, fotoğraf derneklerine ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’na (TFSF) gönderilecek.
        
TFSF’nin desteğiyle düzenlenen fotoğraf yarışmasına katılan eserlerin tamamı, TOKİ’nin "" internet adresinden görülebilecek.
A.A

Basında yer alan diğer haberler:

Kazanan 'dingin fotoğraf' oldu

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) düzenlediği 'Toplu Konut ve İnsan' konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yarışmada İstanbul’dan Ercan Yolgiden’in 'Dinginlik ve Huzur' adlı fotoğrafı birinci seçildi.

Yarışmaya 216 katılımcı, toplam 730 fotoğraf gönderdi. Değerlendirme sonucunda 13 eser finale kalırken, İstanbul’dan Ercan Yolgiden’in 'Dinginlik ve Huzur' adlı fotoğrafı birinci, Bursa’dan Önder Turacı’nın 'Kentsel Yenileme' isimli fotoğrafı ikinci, Gaziantep’ten Birol Kıraç’ın 'Okul Bahçesinde Sohbet' isimli fotoğrafı üçüncü seçildi.

Yarışmada birinci olan fotoğrafa 4 bin, ikinci olana 3 bin, üçüncü olana 2 bin TL para ödülü veriliyor.

 


Geri Dön