09 / 05 / 2024

TOKİ Hakkari 2022 kuraları çekildi! Hakkari TOKİ kura sonucu 15 Kasım 2022!

TOKİ Hakkari 2022 kuraları çekildi! Hakkari TOKİ kura sonucu 15 Kasım 2022!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Hakkari'de hayata geçirilecek sosyal konutlar için kuralar çekildi. TOKİ Hakkari kura sonuçları 15 Kasım 2022 listesi ile ilgili merak edilen detaylar...



Törende açıklamalarda bulunan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, kentin en büyük probleminden birinin konut sıkıntısı olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "İlk evim, İlk İş Yerim Projesi"nin bu problemin çözülmesine katkıda bulunacağının altını çizdi. 

Yüksekova'da TOKİ tarafından 3 bin 200 konut, okullar, iş yerleri ve ibadethanelerin inşa edildiğini dile getiren Akbıyık,  Hakkari merkezde 701 konutun bittiğine dikkat çekti. 

TOKİ Hakkari 2022 kuraları çekildi! Hakkari TOKİ kura sonucu 15 Kasım 2022!

Konuşmasında, "Projeyi başlatan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, onlarca kez kente gelen, bizi her konuda destekleyen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya, belediye olarak yaptığımız her hizmette imzası bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum'a ve tüm bakanlarımıza, TOKİ Başkanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanan Akbıyık, Hakkari'de hayatın bu konutlarla daha da güzelleşeceğini vurguladı. Akbıyık, "Burada şehit ailelerimizin pozitif ayrımcılık yaparak güçlenmesi, engelli kardeşlerimizin, gençlerimizin düşünülmesi ayrı bir önem taşımaktadır" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Ardından, Akbıyık ve protokol üyeleri tarafından  noter huzurunda ilk kura çekildi. 

Törene, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Köroğlu, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Nazmi Yakar ile konutlara başvuruda bulunan aileler katılım gösterdi.

TOKİ Hakkari 2022 kuraları çekildi! Hakkari TOKİ kura sonucu 15 Kasım 2022!

TOKİ Mardin kura sonucunu sorgulamak için tıklayınız 

TOKİ 2022 İstanbul, Ankara, İzmir kura tarihleri açıklandı mı? TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ Ağrı İlk Evim, İlk İş Yerim kuraları çekildi! Ağrı TOKİ kura sonucu 14 Kasım 2022!

TOKİ Şanlıurfa 2022 kuraları çekiliyor! İşte TOKİ İlk Evim Şanlıurfa kura sonucu 13 Kasım 2022!


Geri Dön