03 / 05 / 2024

TOKİ, Hitit Üniversitesi'ne 320 konut yapacak!

TOKİ, Hitit Üniversitesi'ne 320 konut yapacak!

TOKİ tarafından Hitit Üniversitesi için yapılacak konutların tanıtımı dün yapıldı. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 320 adet konut, 1 adet Cami ve Şadırvan, 1 adet 4 Dükkanlı Ticaret Merkezi yapılmasının planlandığını kaydetti.



TOKİ tarafından Hitit Üniversitesi için yapılacak konutların tanıtımı dün yapıldı. 


Tanıtım toplantısına Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  TOKİ  Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca ve öğretim üyeleri katıldı. 


Toplantıda konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin hızla büyüdüğünü ve buna paralel olarak hoca ve öğrenci sayısının da artış içerisinde olduğunu söyledi.

 

"Türkiye'nin her tarafından ve hatta dünyanın çeşitli ülkelerinden hocalanmız geliyor.Bu nedenle sayımız artmaya başladı" diyen Rektör Alkan, "Geçtiğimiz dönemlerde konut edindirme çalışmalarına başladık. Programın kapsamı TOKİ üniversitemiz de ki akademisyen ve idari personelimize 2+1'den 4+1 kadar farklı boyutlarda ki konutları satışa sunacağız. Şuanda yapılan 300 yakın talep var konutlarımız genişlemeye, yeşil alana, sportif alana, kültürel ve sosyal alana sahip bir büyüklüğe aittir. Kuzey kampusumuzun yakınında olması tercih ettik. Bölge olarak Silim Kente yakın bir yeri belirledik. 


Proje tüm akademisyenlerimize ve idari personelimize açık her kesin şartları açık ve net bu çok önemli projeye ben ve soyadı Alkan olan hiç kimse başvurmayacağının altını çiziyorum benimle hiçbir şekilde alakası olmadığını belirtmek istiyorum" dedi. TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca ise Hitit Üniversitesi Toplu Konut uygulaması kapsamında, B1 tipi (2+1) 64 adet, C1 tipi (3+1) 106 adet, L5 tipi (3+1) 6 adet ve L5 tipi (4+1) 144 adet konut olmak üzere toplam 320 adet konut, 1 adet Cami ve Şadırvan, 1 adet 4 Dükkanlı Ticaret Merkezi yapılmasının planlandığını kaydetti. 


Karaca, "Toplu konut uygulaması kapsamındaki konutların satış işlemlerinde Halk Bankası A.Ş. Çorum Sanayi Sitesi Şubesi bankacılık hizmeti verecektir. Konut alıcıları, adı geçen şubeler nezdindeki TOKİ hesabına, B1 tipi konutlar için 4.000. TL ve C1 ve L5 tipi konutlar için 6.000. TL başvuru bedelini 31 Aralık 2015 tarihine kadar yatırmaları gerekmektedir. B1 tipi konutlar için 4.000.TL başvuru bedeli olarak alınacak, sözleşme imzalama aşamasında konut alıcılarından konut bedelinin %12'si başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar tahsil edilerek, borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylannda olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlanndan en düşük olanına göre artırılacaktır. İlk taksit ödemesi konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle yapılacaktır. C1 ve L5 tipi konutlar için 6.000.TL başvuru bedeli olarak alınacak, sözleşme imzalama aşamasında konut alıcılarından konut bedelinin %15'i başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar tahsil edilecek borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranlarında artırılacaktır. 


İlk taksit ödemesi sözleşme imzalama tarihini takip eden 4. ay itibariyle başlayacaktır. Fiyatlar tahmini ortalama konut satış bedelleridir. Belediyece yeterli talep sağlandığı takdirde, yapılan ihale sonucunda ihale bedeline göre her bir konut için ayrı ayrı hesaplanarak belirlenecek şerefiyeli konut satış fiyatları Belediyeye bildirilerek, bu fiyatlar üzerinden haksahipleri ile gayrimenkul satış sözleşmesi imzalanacaktır. Ortalama tahmini konut satış bedellerine KDV vb. vergiler ile Banka Komisyonu BSMV ile birlikte dahil edilmemiştir. Bu tutarlar alıcıya aittir" şeklinde konuştu. 


Çorum Tek Yıldız Gazetesi



Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...

Son yıllarda her alanda yaptığı çalışmalar büyük bir gelişme trendi içerisine giren Hitit Üniversitesi, her yıl öğrenci ve akademik personel sayısını artırıyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Çorum Belediyesi işbirliği ile toplu konut projesini hayata geçiren Hitit Üniversitesi, akademik ve idari pereonelini konut sahibi yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Farklı tiplerde yapılan konutlar, uygun vadelerle personele sunulacak. Kuzey karapüse yakın bir konumda yer alacak konutlar için personelden yoğun bir talep geliyor. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitedeki akademik ve idari personelin eğitsel çalışmalarının yanı sıra sosyal hayatlarını da kolaylaştıracak projelere de önem verdiklerini söyledi. 


Murat KOCAKÖK/Anayurt



Geri Dön