29 / 04 / 2024

TOKİ İkinci Bahar projesi kapsamında 64 bin konut inşa edecek!

TOKİ İkinci Bahar projesi kapsamında 64 bin konut inşa edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergun Turan, 60 bin konutluk yıl sonu hedeflerini 64 bine yükselttiklerini söyledi. Turan, İkinci Bahar projesi kapsamında 2016 sonuna kadar ilave 4 bin konutu daha inşa edeceklerini söyledi.






Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yıl sonu hedefini yukarı revize etti.  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, "60 bin olan rekor yılsonu hedefimizi 64 bin konuta çıkardık. 11 bin emeklimizi konut sahibi yaptığımız İkinci Bahar Projesi kapsamında ise 2016 sonuna dek artı 4 bin konutu daha hayata geçireceğiz" dedi. Turan, 2023 hedefini 1 milyon 200 bin konuta çıkardıklarını belirterek darbe girişiminin yol açtığı acı ve travmalara karşın Türkiye'nin ve gayrimenkul sektörünün yatırımlarıyla, projeleriyle geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü söyledi.


'İFM'DE ÜRETİM AŞAMASINDAYIZ' 


Turan "Bunun son örneği Yavuz Sultan Selim Köprüsü, üretim ve yatırım gücümüzün kanıtı. 3 yıl içinde tamamlanacak bir diğer gurur projemiz İstanbul Finans Merkezi'nde artık üretim aşamasındayız" dedi. Ekonomi cephesinde vergi düzenlemeleri ve faiz indirimleri gibi aktif piyasa hareketine zemin hazırlayan hamlelerin Türkiye Varlık Fonu ile taçlandığım kaydeden Turan "Öncü kuruluş olarak sektör paydaşlarımızla önemli adımlar attık. Başlattığımız yüzde 20 indirim kampanyası 175 bin hak sahibini ilgilendiriyor. İştirakimiz Emlak Konut GYO'nun, yıl sonuna kadar sürecek kampanyası ilk ay 2 bin 547 adetlik satışıyla ekonomiye yaklaşık 2 milyar TL kâttı.'' dedi.



'KIŞLALARI ŞEHİR DIŞINA TAŞIYACAĞIZ'


Turan "Yüzlerce kamu binasını inşa eden bir idare olarak, kışlalarımızın şehir dışına taşınmasıyla ilgili de hazırlıklarımız var; bu ​alanda üzerimize düşeni yine titizlikle yapacağız" ifadesini kullandı. dedi.



Habertürk 


Haber TOKİ Haber Dergisi'nde şu şekilde yer aldı


TOKİ ve elektrik sektörünü buluşturan EBO 2016’nın tanıtımına katılan TOKİ Başkan Yardımcısı Özçelik, “15 Temmuz öncesinden çok daha büyük bir gayret içerisindeyiz. Yakaladığımız bu dinamizmle sektörümüz yeni projeler ve yatırımlarla geleceğe emin adımlarla yürüyor” dedi.


Elektrik Teknolojileri ve Bina Otomasyon Fuarı - EBO 2016’- nın tanıtımı, TOKİ Başkan Yar- dımcısı Mehmet Özçelik ve sektörün önde gelen firma temsilcilerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Özçelik, sektörün önde gelen kuruluşlarından yaklaşık 120 davetlinin katıldığı buluşmada, sektörün yeni proje ve yatırımlarla geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, 15 Temmuz darbe girişiminin sektörlerde bir tahribat yaratmadığını, tüm faaliyetlerin dinamizm içinde sürdürdüğünü belirterek şunları söyledi: 


“Sektörde yeni bir açılım yaratmaya çalışıyoruz”


 “Türkiye’nin geleceğine dönük bu zalimane plan, liderlerimizin dirayeti ve milletimizin cesaretiyle sarsılmaz bir beraberlik ve dayanışmayla bertaraf edilmiştir. Bugün anlıyorum ki hepimiz büyük bir vatan sevdasıyla 15 Temmuz öncesinden çok daha büyük bir gayret içerisindeyiz. Yakaladığımız bu dinamizmle sektörümüz yeni projeler ve yatırımlarla geleceğe emin adımlarla yürüyor. Konut ve inşaat sektörünün öncü kuruluşu olarak biz de büyük bir sorumluluk anlayışıyla sektörde yeni bir açılım yaratmaya çalışıyoruz.” 


“TOKİ’nin yılsonu konut üretim hedefi 64 bin” 


İnşaat ve elektrik sektörlerinin Türkiye ekonomisindeki önemine vurgu yapan Özçelik, ayrıca TOKİ’nin 60 bin konut olan yılsonu hedefini 64 bin konuta çıkardığını duyurdu. İnsan hayatını kolaylaştıran her türlü sistem ve uygulamaya, hedef kitlelerinin alım gücünü etkilemeyecek ölçüde yer vermeye çalıştıklarını kaydeden Özçelik, bu doğrultuda EBO Fuarı’nın önemine dikkat çekti. Özçelik, değerlendirmesinde, “Bir araya gelmemize vesile olan Elektrik Teknolojileri ve Bina Otomasyon Fuarı’na ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmak, canlandırmak, siz işadamlarının sektör temsilcileriyle bir araya gelmelerini sağlamak üzere destek veriyoruz. Kongreler, fuarlar ve toplantılar daha iyisini yapmamız için bizlere yardımcı olacak ve bu sektörde görev alanlar da bu konuda imkânlarını zorlayacaktır” dedi. Elektrik sistemleri ile ilişkili farklı sektörleri ilk kez bir araya getirecek olan Elektrik Teknolojileri ve Bina Otomasyon Fuarı - EBO 2016, 24-27 Kasım arasında  Ankara  Congresium’da gerçekleştirilecek.


TOKİ Haber 



Geri Dön