Toki

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi'nde ilk kuralar Şırnak'ta çekildi!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi'nde ilk kuralar Şırnak'ta çekildi.Verilen detaylara göre, Şırnak Spor Salonunda yapılan kura töreninde konuşan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, projenin hayırlı olmasını temenni etti

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak lanse edilen "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi"nde ilk kuralar 1450 konut için de Şırnak'ta çekildi.

Verilen detaylara göre, Şırnak Spor Salonunda yapılan kura töreninde konuşan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Yaptığı açıklamada İlk kurayı Şırnak'tan başlattıklarını dile getiren TOKİ  Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 sene önce ortaya koyduğu iradeyle bereber planlı kentleşme ve konut üretim seferberliği kapsamında 20 senede toplamda 1 milyon 170 bin konut rakamına ulaşıldığını kaydetti.

TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca yaptığı açıklamada Toplu Konut İdaresi olarak okullardan üniversitelere, ticari iş yerlerinden kütüphanelere, spor salonlarından yurt ve pansiyonlara, hastanelerden sağlık ocaklarına, camilerden kamu hizmet binalarına, stadyumlardan millet bahçelerine kadar 35 bin 335 eseri kazandırdıklarını da kaydetti.

Karaca yaptığı açıklamada insanca bir yaşam ve ekonomik olarak ulaşılabilir konut hedefleri doğrultusunda taviz vermeden projeleri sürdürdüklerini dile getirdi.

TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşlara müjdelediği 250 bin sosyal konut, 1 milyon konut arsası 10 bin iş yeri olmak üzere bu 3 proje 250 alt sektörü etkileyerek üretime ve istihdama bereket ve rekabet getireceğini söyleyeren, doğrudan ve dolaylı milyonlarca vatandaşa istihdam sağlayacağını da kaydetti.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak yürüttükleri 'İlk Evim, İlk Evim İş Yerim Projesi' de milletin kendilerine olan güvenini gözler önüne serdiğini söyleren TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca 1,5 ay gibi kısa bir sürede proje için 8 milyonu aşkın vatandaşın başvurduğunu, geçerli başvuru sayısının 5 milyonu geçtiğini dile getirdi.


- "2 yıl içerisinde 250 bin konutumuzu teslim edip, sizlerin hizmetine sunacağız"

TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, daha başvuru süreci devam ederken 25 Ekim tarihinde 17 ilde 6 bine yakın konutun temelini attıklarını anlatarak, bugün ise ilk kuraları Şırnak'tan başlattıklarını söyledi.

Söz verdiklari gibi 2 yıl içinde 250 bin konutumuzu teslim edip, vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyleyen Karaca, Toplu Konut İdaresi olarak Şırnak'ta 86 şantiyede 11 bin 247 konut, 1 millet bahçesi ,17 cami, 7 kamu hizmet binası, 28 ilkokul, 1 kreş 13 lise, 2 pansiyon, 1 sağlık ocağı, 1 büfe ve 62 ticaret merkezi yatırımları ile şehre katkı sağladıklarını  belirtti.

İlk etapta Toplu Konut İdaresi tarafından Şırnak merkezde 1100 konut, İdil'de 301 konut ve İdil Karalar'da 49 konut olmak üzere 1450 konuta 3 bin 406 başvuru aldıklarını kaydeden TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, 81 şehirde olduğu gibi burada da kuralların noter huzurunda çekildiğini, resmi sosyal medya hesaplarından yayınlandığını söyledi.


Türkiye TOKİ'nin yapmış olduğu başarılı örneklerle önder ülke konumuna gelmiştir

Şırnak Valisi Osman Bilgin de milyonların yüzünü güldüren Sosyal Konut Projesi hamlesi ile dünyadaki çok sayıda ülke için örnek bir projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Şırnak Valisi Osman Bilgin "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" ile yalnızca büyük şehirlerde değil, ülkenin her noktasında önemli konut ve iş yeri hamlesinin ortaya konulduğunu belirterek, Şırnak'ta 2015 süreci sonrasında yüzde 70'i yenilenen ilçeleriyle önemli bir kentsel dönüşüm ve yenileme hamlesinin zaten başlatıldığını söyledi. 

Kura sonucu için: https://a.toki.gov.tr/satis/tr/kura/