Kent Haberleri

TOKİ indirim kampanyası 2022 başladı! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı TOKİ indirim kampanyası 2022 ile ilgili detaylar belli oldu. İşte TOKİ indirim kampanyası 2022 detayları... Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bu sene borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Toplu Konut İdaresi Başkanlığının indirim kampanyası ile ilgili detaylar belli oldu. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bu sene borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim yapıyor. Merakla beklenen bu kampanyadan, geri ödeme taksitleri 2021 yılının haziran ayı sonuna kadar başlayan konut ve iş yeri alıcıları yararlanabilecek. Yine indirim kampanyası kapsamında ayrıca arsa alıcılarına yüzde 12,5 oranında indirim yapılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut, iş yeri ve arsa alıcıları için indirim kampanyası bugün itibariyle başladı.

TOKİ'nin merakla beklenen yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da faydalabiliyor. Borcun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25’lik kısmından az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirimden yararlanabiliyor.

Söz konusu kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 19 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. İndirimden yararlanmak isteyenler ilgili bankaya başvuru yapabilecek.

Bu tarihten sonraki borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından faydalanılamayacak.

Arsa alıcılarına da yüzde 12,5 indirim müjdesi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı vatandaşlardan gelen yoğun talep sebebiyle geri ödemeleri süren arsa satışları için de indirim yapılıyor. Söz konusu kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar 23 Eylül-14 Ekim 2022 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Borcunu peşin ödeyerek, tapusunu hemen almak isteyen arsa alıcıları için yüzde 12,5 oranında indirim yapılıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini gerçekleştirmiş olması gerekli. Ayrıca geriye dönük olarak taksit borcunun bulunmaması şartı da aranıyor. Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan arsa alıcıları indirim kampanyasından yararlanamıyor. 

Ödemelerini Ziraat Bankasına yapan alıcılar doğrudan bankaya başvuru yapabilecek ve borçlarını da kapatabilecek. Ödemelerini Vakıflar Bankasına yapan arsa alıcıları da kapatmaya esas borç bakiyelerini Toplu Konut İdaresi Başkanlığından öğrenebilecek.

TOKİ İndirim kampanyasından yararlanma şartları

TOKİ 2022 indirim kampanyası kapsamına alınan projelerdeki konut, iş yeri ve arsa alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığına ödemekle yükümlü oldukları aidat, taksit ve geriye dönük herhangi bir borcunun bulunmaması gerekli.

Söz konusu kampanyadan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından satışları 2021 yılı 30 Haziran tarihine kadar yapılmış ve geri ödeme taksitleri en geç 30 Haziran 2021 tarihinden önce başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları faydalanabilecek.

Faiz oranı konut kredisinde 1,29

Yine verilen detaylara göre, TOKİ kampanyasından yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecek.

Pek çok kişiyi ilgilendiren kampanyada kredi koşulları Ziraat Bankası ve Halk Bankası tarafından belirlendi. Her iki bankada da faiz oranları aynı olarak uygulanacak. "Konut kredisi" ve "iş yeri kredisi"nde 1-120 ay vadeyle olmak üzere, tüm tutar aralıklarında binde 5 tahsis ücreti alınıyor. Yine verilen bilgiye göre faiz oranı, konut kredisinde 1,29, iş yeri kredisinde de 1,57 olacak.

40 soruda TOKİ Sosyal Konut (ucuz konut) Projesi 2022!

30 soruda TOKİ İlk Evim projesi!

KİPTAŞ Kırlangıç Evler'de kampanyalı satışlar başlıyor!