14 / 05 / 2024

TOKİ İstanbul İlk Evim kura çekilişi başlıyor! Tam 50 bin konut sahibini bulacak!

TOKİ İstanbul İlk Evim kura çekilişi başlıyor! Tam 50 bin konut sahibini bulacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğiyle hayata geçirilen "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında Tuzla'da yapılacak konutların kuraları yarın çekilecek.



Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada 1970'li yıllarda ve daha eski zamanlarda yapılan tüm bina stoklarının tamamını yenileyip fay hattına en yakın ilçe olarak depremi hazır bir şekilde karşılamak istediklerini dile getirdi.

TOKİ İstanbul İlk Evim kura çekilişi başlıyor! Tam 50 bin konut sahibini bulacak!

Başkan Şadi Yazıcı açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kişinin bile canını kaybetmeyeceği bir gelecek inşası için hep beraber başladık. Deprem bölgesinde yaralarımızı sararken geleceğe yönelik olarak 'İlk Evim, ilk İş Yerim' projesiyle konut sahibi olabilmek, depreme hazır bir bina stoku ile depremi karşılamak için hep beraber bir ve beraber olacağız." şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da inşa edilecek olan toplamda 50 bin sosyal konutun kurası Tuzla, Çatalca, Silivri (Selimpaşa), Arnavutköy, Başakşehir, Esenler'de 16 Mart-19 Nisan tarihinde noter huzurunda çekilecek. Verilen detaylara göre, söz konusu proje kapsamında Tuzla'ya inşa edilecek 20 bin 920 konutun kura çekilişlerine Tuzla Belediyesi ev sahipliği yapacak.

TOKİ  Ankara  2023 projesinde son dakika! 212 konutluk yeni proje bugün ihaleye çıkıyor!

İstanbul Tuzla TOKİ kura çekimi ne zaman? İlk evim TOKİ İstanbul kura ne zaman?

TOKİ İstanbul 2023 projesinde son dakika! 577 konutluk yeni proje için beklenen tarih geldi!


Geri Dön