28 / 04 / 2024

TOKİ İstanbul Kayabaşı 2019 kura çekilişi yarın!

TOKİ İstanbul Kayabaşı 2019 kura çekilişi yarın!

TOKİ İstanbul Kayabaşı 2019 projesinde yer alan toplam 4 bin 467 adet konutun kura çekilişi yarın başlayacak. Kura çekilişi iki ayrı günde gerçekleştirilecek... 



T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye'nin 67 şehrinde toplam 50 yeni sosyal konut hayata geçiriyor. 50 bin yeni sosyal konutun kuraları 6 Mayıs Pazartesi günü  Ankara  Kuzeykent Projesi’nde yer alan 809 konut için yapılan kura töreni ile başladı.

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasında kura çekiminde sıra İstanbul'a geldi. İstanbul Kayabaşı'nda hayata geçirilecek olan toplam 4 bin 467 adet konutun kurası yarın başlayacak. 

TOKİ İstanbul Kayabaşı kura törenleri İstanbul Fatih Yenikapı'da bulunan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 26-27 Haziran 2019 tarihlerinde saat 10:00'da yapılacak.

26 Haziran 2019 Çarşamba günü saat 10:00'da başlayacak kura töreninde 2+1 nitelikli 2 bin 338 konutun, 27 Haziran 2019 Perşembe günü saat 10:00'da başlayacak kura töreninde ise 3+1 nitelikli 2 bin 129 konutun kurası yapılacak.

Sözleşme İmzalanması

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar idarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.Halk Bankası A.Ş’nin  TOKİ  tarafından bildirilecek şubesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaklar.

Sözleşme imzalama aşamasında;
1. İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan İstanbul il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,
2. Hane halkı gelirinin en fazla net 4.800 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, (3+1 konut tipi hariç) Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklar.

CAYMA; Konut alıcısı, konut satış sözleimesinin imzalandığı tarihten itibaren on dört gün içerinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin satış sözleişmesinden cayma hakkına sahiptir. Yine, peşinat yatırarak satış sözleşmesi imzalayan hak sahipleri konutun fiili teslimden önce herhangi bir gerekçe göstermeden sözleĢmeden dönme hakkına sahip.

KDV ödemesi; Konutların teslimi öncesinde Katma değer Vergisi Kanunu uyarınca, yüzde 1 oranında KDV konut alıcılarından tahsil edilir.

Oturma koşulları ve devir işlemleri
2+1 konut tipi projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.

3+1 konut tipi projelerinde ise hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konut teslim tarihini takip eden 2 (iki) yıl sonrasına kadar devredemeyeceklerdir.

Gayrimenkul Satış İşlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

 

TOKİ İstanbul Kayabaşı 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

 

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön