30 / 04 / 2024

TOKİ İstanbul konut projeleri hangi ilçelerde 2022? İstanbul’da kaç tane sosyal konut yapılacak?

TOKİ İstanbul konut projeleri hangi ilçelerde 2022? İstanbul’da kaç tane sosyal konut yapılacak?

TOKİ İstanbul projeleri gündemde yer alan konular arasında bulunuyor. Vatandaşlar TOKİ İstanbul konut projeleri hangi ilçelerde 2022? sorusunun cevabını merak ediyor.



TOKİ İSTANBUL PROJELERİ HANGİ İLÇELERDE YAPILACAK 2022?

TOKİ İstanbul projeleri hangi ilçelerde yapılacak 2022?  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 81 ilde yapılacak 150 bin sosyal konut projesinin İstanbul'da kaç adet olacağı araştırılıyor. İstanbul'da sosyal konut projesine başvuru yapmak isteyenler, başvuru sürecine ilişkin detayları bilmek istiyor.

İşte TOKİ İstanbul'a kaç adet sosyal konut yapılacak 2022, 2+1 ve 3+1 konut şartları neler? Sorularının yanıtları…

TOKİ İSTANBUL PROJELERİ HANGİ İLÇELERDE YAPILACAK?

İstanbul sosyal konut projesine dair detaylar araştırılıyor. İstanbul’un 150 bin sosyal konut projesinde en büyük pay sahibi olması bekleniyor. Bu projeye dair detaylar daha açıklanmadığı için İstanbul'da hangi ilçelere kaç adet konut yapılacağı netlik kazanmadı. Ancak projenin ayrıntıları Eylül ayında belli olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SOSYAL KONUT AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından 150 bin sosyal konut projesine dair yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut adımını başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu projeyle ilgili hazırlıklar bitmek üzeredir. Vatandaşlarımız kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına sahip inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi olacak.  Amacımız, salgın döneminde küçülen konut arzını hızla yükseltip, hem inşaat sektörünü canlandırmak, hem de insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını sağlamaktadır.  Bu adım, son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların da düşmesine neden olacaktır. Ayrıca ilk defa evlenen gençlerimiz de bu projede kota sahibi olacaktır. Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla tüm detaylarını milletimize duyuracağımız bu konut kampanyasının şimdiden ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Projenin yürütücüsü olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile TOKİ'yi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 2 Ağustos Salı 22 ayar bilezik kaç TL?

Benzin ne kadar oldu? 2 Ağustos benzin litre fiyatı kaç TL? 2 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları!

Altın bugün ne kadar? 2 Ağustos gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!


Geri Dön