27 / 04 / 2024

TOKİ istinat duvarı çöktü, 13 araç altında kaldı!

TOKİ istinat duvarı çöktü, 13 araç altında kaldı!

Mersin’in Anamur İlçesi’ne bağlı Ören Beldesi’nde Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) yapılan 560 konutluk sitenin istinat duvarı yağmurun ardından yıkıldı. 13 otomobil ezilerek kullanılamaz hale geldi.



Mersin'in Anamur ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yaptırılan 560 konutluk sitenin bahçesindeki istinat duvarı çöktü. Olayda 13 araç hasar gördü.


Edinilen bilgiye göre, Ören Mahallesi'nde gece saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle site bahçesinde teraslama için inşa edilen yaklaşık 4 metre yüksekliğinde 40 metre uzunluğundaki istinat duvarı, park halindeki araçların üzerine devrildi. Göçük altında kalan 13 araç kullanılamaz hale geldi.


Site sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, göçük altındaki araçlarda ölü veya yaralının bulunmadığı belirlendi.


Jandarmanın geniş önlem aldığı bölgede, itfaiye ve sağlık ekiplerinin olası çökme ve heyelana karşı hazır bekletildiği, teknik inceleme yapılacağı  bildirildi. 


BAŞKAN TÜRE: ENDİŞE DUYUYORUZ


Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Ören Beldesi’ndeki  TOKİ  konutlarında istinat duvarının yıkıldığı bölgede incelemeler yapıp, çevre sakinleri ile görüştü. Başkan Mehmet Türe, 4 metre yüksekliğindeki, yaklaşık 35 metrelik duvarın yıkılması sırasında tonlarca molozun altında kalan ve hurda yığınına dönen 13 taşıtta kimsenin bulunmamasının teselli verici olduğunu söyledi.


Olayla ilgili TOKİ Genel Müdürlüğünü ve Başbakanlık yetkililerini bilgilendirdiklerini ancak istinat duvarının arkasındaki 11’er katlı iki apartmanın sağlamlığı konusunda büyük endişe duyduklarını vurgulayan Başkan Türe, ilgilerin incelemeler yaptığını, hazırlanacak rapora göre hareket edeceklerini belirtti. 


 Duvarın yıkıldığı apartmanlarda oturan vatandaşlar ise yıllardır TOKİ yetkililerinden hiç kimsenin site sorunlarıyla ilgilenmediğini öne sürdü. Binadaki tahliye borularının dahi söküldüğünü iddia eden kaydeden TOKİ sakinleri, "Bizden her ay 60 lira aidat alınıyor. Ancak bunun karşılığında hiçbir iyileştirme yapılmıyor. Sadece günü birlik işler yapılıyor. TOKİ binalarındaki blok çatlaklar ve temellerdeki çökmeler bizi tedirgin ediyor. Bir an önce bu aksaklıkların giderilmesini istiyoruz” dedi.


Site Yöneticisi Ramazan Alaboyun ise bloklarda bir hareketliliğin yaşanmadığını ancak  mühendislerinin vereceği raporun ardından kesin bir şekilde konuşabileceklerini söyledi. 


AA - Hürriyet




Geri Dön