29 / 04 / 2024

TOKİ İzmir Kınık'ta 300 konut daha inşa edecek!

TOKİ İzmir Kınık'ta 300 konut daha inşa edecek!

TOKİ, İzmir'in Kınık ilçesine 2.etap proje dahilinde 300 konut daha inşa etmek için çalışmalara başladı.



İzmir'in Kınık ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen 276 konutun ilk etabı hak sahiplerine teslim edildi.Milliyet'te yer alan habere göre; bölgede 2.etap için çalışmalar başladı. Görüşmelerin devam ettiği proje dahilinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  İzmir  Milletvekili Hamza Dağ, Kınık Ak Parti İlçe Başkanı Sami Mollaahmet, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut’a ziyarette bulundu. 

TOKİ İzmir Kınık ta 300 konut daha inşa edecek!

Poyracık Mahallesi içerisinde 2050 ön başvuru yapıldığı ve inşaatı hedeflenen 2.etap projeyle Kınık Devlet Hastanesi civarına  63 bin metrekare arsa içerisine 2+1 ve 3+1 olmak üzere  300 konut yapılacak. 

Proje dahilinde 10,15,20 yıllık vadelerde kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunulacağını söyleyen Başkan Doğruer, “Yöresel yatay mimariye uygun, sosyal donatıları çocuk parkları ve yeşil alanlarıyla nezih bir yaşam alanı oluşturulacak. Daha önce yaptığımız 1. etap projemiz ile 276 aileyi ev sahibi yapmıştık. 2.etap projemize katkılarından dolayı ise Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ’a, İzmir milletvekillerimize,  TOKİ  Başkanımız Ömer Bulut’a ve AK Parti İzmir İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli’ye teşekkür ederim” dedi.

TOKİ'nin İzmir Karabağlar'da inşa edeceği konutlarda son durum ne?


Geri Dön