28 / 04 / 2024

TOKİ Kahramanmaraş 100 bin konut projesi 2022'ye kadar tamamlanacak!

TOKİ Kahramanmaraş 100 bin konut projesi 2022'ye kadar tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta 5 ayrı projede 2 bin 186 konut yaptıklarını, bu konutların tamamını 2022'ye kadar tamamlayacaklarını kaydetti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış töreninde önemli açıklamalar yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, açılışı yapılan tüm eser ve hizmetlerin Kahramanmaraş iline hayırlı olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yatırımların kente kazandırılmasında emeği geçen kurumları, bakanları, özel sektör temsilcilerini, belediyeleri, mühendis ve işçileri de tebrik etti.

TOKİ Kahramanmaraş 100 bin konut projesi 2022 ye kadar tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Son 19 yılda Kahramanmaraş'a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 38 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık. Dikkat edin, 38 katrilyon. Eğitimde 6 bin 314 adet yeni derslik inşa ettik. Şehrimizdeki ikinci devlet üniversitesi olan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesini faaliyete geçirdik. Toplam 6 bin 659 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binalarını öğrencilerimize kazandırdık. Farklı branşlarda 40 adet spor tesisi inşa ettik. Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 5,5 katrilyon lira tutarında sosyal yardım yaptık."

- "Kahramanmaraş'ı sağlık tesisleriyle donattık"

Kahramanmaraş'ı sağlık tesisleriyle donattıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatak kapasiteleri 425 olan Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Pazarcık devlet hastaneleri ile birlikte 11 adet sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. Yine 150 yataklı Afşin Devlet Hastanesi ile birlikte 7 sağlık tesisimiz ihale, proje ve arsa aşamasındadır." şeklinde konuştu.

TOKİ eliyle Kahramanmaraş ilinde toplam 82 afet konutunu, 3 bin 693 sosyal konutu, 119 tarım köy projesini tüm sosyal donatılarıyla tamamladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye genelinde başlattıkları 100 bin sosyal konut kapsamında Kahramanmaraş ilinte toplamda 5 ayrı projede 2 bin 186 konut inşa ettiklerini ve bu konutların inşaatının tamamını 2022 yılına kadar tamamlayacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş ilinde yaklaşık olarak 2 milyon metrekare alana sahip toplamda 5 millet bahçesi projesinin olduğunu belirterek, bugünkü açılışlarla bunların 4'ünü hizmete açtıklarını, Oniki Şubat Millet Bahçesi'deki inşaat çalışmalarının ise hız kesmeden sürdüğünü kaydetti. 

 

Kahramanmaraş Afşin Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!


Geri Dön