05 / 05 / 2024

TOKİ Kargı'ya konut yapacak!

TOKİ Kargı'ya konut yapacak!

Ak Parti Milletvekili Muzaffer Külcü Hacıhamza’da ve Kargı’da bazı ziyaretlerde bulundu. Geçtiğimiz Cumartesi günü ilk olarak Hacıhamza’ya geçen Milletvekili Külcü, Belediye Başkanı Hayati Bahçevan tarafından karşılandı




Ak Parti Milletvekili Muzaffer Külcü Hacıhamza’da ve Kargı’da bazı ziyaretlerde bulundu. Geçtiğimiz Cumartesi günü ilk olarak Hacıhamza’ya geçen Milletvekili Külcü, Belediye Başkanı Hayati Bahçevan, Kargı İlçe Başkanı Mustafa Erikçi ve kalabalık heyetle karşılandı. Külcü Hacıhamza’da bir dizi ziyarette bulunduktan sonra Kargı’ya geçti. Kargı girişindeki hazineye ait arazi üzerine 368 konutluk projenin son aşamasına gelindiğini bildiren Milletvekili Külcü, Zemin etüdünün tamamlandığını, maliyet analizi çalışmalarının da bitmek üzere olduğunu ifade etti.


Külcü’nün verdiği bilgiye göre talep sayısının 200’ü bulması halinde bir alışveriş merkezi ve cami inşa edilecek. 30’yıla aşkın süredir Kargı’lı çiftçilerin ecri misil yoluyla ekip biçtikleri ve tapulu arazileri olmadığı için doğrudan gelir desteğinden istifade edemeyen çok sayıda kişinin sorunu çözülüyor.Milletvekili Külcü, yaklaşık 2000 dönümlük bir alanda başlatılan ifraz çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi. Ziyaret sırasında bir mermer fabrikasını ziyaret eden Külcü fabrika hakkında bilgi aldı. 5 milyon dolarlık yatırım yapılan mermer fabrikasında gerçekleştirilen üretimin tamamı Amerika’ya ihraç ediliyor. Fabrika yetkilisi bu yatırımı yapmalarının en büyük sebebinin Çorum’un teşvik kapsamına alınması olduğunu söyledi. Külcü’de teşvik uygulamasının sınırlarının genişletildiğini, teşvik yasasından en fazla istifade eden illerden birisinin Çorum olduğunu, Çorumlunun yatırım yapma arzusunun önünü açtıklarını, bunun olumlu sonuçlarını bu fabrikada 100 kişiye aş olarak, iş olarak görmelerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. 



Çorum Tek Yıldız Gazetesi


Geri Dön