18 / 05 / 2024

TOKİ Kayabaşı'na ilgiyi belgeselle artıracak

TOKİ Kayabaşı'na ilgiyi belgeselle artıracak

TOKİ Başkanı Bayraktar, Kayabaşı'nı daha iyi tanıtmak için atağa geçtiklerini söyledi



TOKİ Başkanı Bayraktar, Kayabaşı Projesi'ni halka daha iyi anlatmak için akademisyen, mimar ve mühendislerle birlikte belgesel çekeceklerini söyledi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, özel sektör ile birlikte 60 bin konut yapımını öngördükleri, İstanbul için yeni yerleşim merkezi olarak belirlenen Kayabaşı'nı daha iyi tanıtmak için atağa geçtiklerini söyledi. Kayabaşı Projesi'ni halka yeterince anlatamadıklarını ifade eden Bayraktar "Kayabaşı'nı ihtiyaç sahiplerine daha iyi tanıtabilmek için akademisyenler, mimar ve mühendislerle birlikte bölgedeki tüm süreçleri anlatan bir belgesel çekeceğiz" diye konuştu.

'ŞARTLAR DEĞİŞMEYECEK'
Kayabaşı Projesi'nin 2. etap satışlarındaki 7 bin 898 konut için gelen 20 bin 557 talebi yetersiz bulduğunu söyleyen Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz çok katı kurallar koyduk. Konutları gerçekten İstanbul'da oturanlar alsın diye şartları biraz ağır tuttuk. Örneğin 3 yıl İstanbul'da oturma şartı aradık. Yoksul konutları için hiçbir sosyal güvence olmamasını istedik. Şartlar daha kolay olsaydı, 60 bin başvuru gelirdi."

'YOĞUN TALEP BEKLİYORUZ'
İstanbul'a göçü engellemeye çalıştıklarını bu nedenle şartları yumuşatmayacaklarını kaydeden Bayraktar, kampanyalara daha fazla talebi yeni tanıtım yöntemleri sayesinde çekeceklerini söyledi. Kayabaşı Projesi'nin ilk etabını oluşturan 7 bin konutun satışının tamamlandığını ancak ilginin beklentinin altında kaldığını belirten Bayraktar "İkinci etap satışlarımızda ise 3 katı talep geldi. Ancak bu talep de yeterli değil. Bir sonraki kampanyamıza daha fazla talep bekliyoruz. Bunu yeni tanıtım yöntemlerimizle sağlayacağız" dedi.

'Yüksek katılım bizi kamçılıyor'

TOKİ projelerine gösterilen ilginin yeni projeler için itici güç olduğunu kaydeden Başkan Erdoğan Bayraktar "Katılım ne kadar yüksek olursa bu bizi yeni konutlar yapma konusunda daha fazla kamçılıyor" diye konuştu. Özel sektörün de dinamizmini kaybetmemesi gerektiğini anımsatan Bayraktar, Kayabaşı benzeri projelerin şehre yeni yaşam alanları ekleyeceğine dikkat çekti. Bayraktar, "Halk ile bütünleşecek projeler yapacağız" diye konuştu. Kayabaşı projesi 12 milyon metrekare alanda 60 bin konuttan oluşacak. Proje tamamlandığında bölgede 200-250 bin kişi yaşayacak. Projede kişi başına 36 metrekare yeşil alan bulunuyor.
Sabah


Geri Dön