02 / 05 / 2024

TOKİ Kayabaşı'nda hafriyat döküm sahası açacak

TOKİ Kayabaşı'nda hafriyat döküm sahası açacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kayabaşı toplu konut alanında bulunan 522 ada 1 parselin hafriyat döküm alanı olarak kullanılması için ihale açtı



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Başakşehir Kayabaşı toplu konut alanında bulunan 522 ada 1 parselin hafriyat döküm alanı olarak kullanılması için ihale açtı.

Toki tarafından yapılan açıklamaya göre 18 Haziran 2010 tarihinde, saat 10.30 yapılacak ihale Bilkent Plaza B1 Blok, Bilkent  Ankara  adresindeki TOKİ'nin genel merkezinde yapılacak.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

--

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul'un Başakşehir İlçesi, Kayabaşı toplu konut alanında bulunan 522 ada 1 parselin hafriyat döküm alanı olarak kullandırılması işini ihaleye çıkardı.

Uluslararası olmayan ihaleye, ihale, yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimler katılabilecek.

İhale, "açık ihale usulü" ile gerçekleştirilecek.

İstekliler, ihale evraklarını TOKİ'den bedeli mukabili satın alabilecekler.

Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları ise 18 Haziran 2010 tarihinde saat 10.30'a kadar Toplu Konut İdaresi İhale Komisyonu Başkanlığına verilecek.

Buna göre teklifler aynı gün aynı yerde İhale Komisyonu tarafından açılacak.

Değerlendirme sonucu uygun görülecek istekliler, 24 Haziran 2010 tarihinde saat 10.30'da yapılacak ikinci oturuma davet edilecek.

İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle ihale bedeline esas vermiş olduğu götürü bedel üzerinden sözleşme düzenlenecek.

Söz konusu ihalede işin geçici teminat tutarı, isteklinin idareye teklif ettiği bedelin yüzde 3'ü olarak belirlendi.
AA

--

TOKİ, taş çukurundan 172 milyon lira çıkardı

TOKİ, İstanbul Kayabaşı'ndaki boş taş ocağını kasasından para ödeyip doldurmak yerine 172 milyon 666 bin lira bedelle hafriyat döküm alanı olarak ihale etti. Doldurulacak 300 dönümlük taş ocağı çevresiyle birlikte 650 bin metrekarelik yeşil alan olarak düzenlenecek. Ortaya çıkacak meydan, Taksim'in 30 katı büyüklükte olacak. 
 
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Kayabaşı'ndaki boş maden ocağını moloz döküm alanı olarak dört yıllığına, 172 milyon 666 bin lira bedelle hafriyat döküm alanı olarak ihale etti. Sekiz ayrı şirket ve grubun teklif verdiği 4 yıl süreli ihaleyi Onur Yapı, Zirve İnşaat, Akport Madencilik ve Mat İnşaat şirketleri ortaklığı kazandı. 18 Haziran 2010 tarihinde yapılan ilk ihaleyi kazanan ortaklar arasında çıkan problemler nedeniyle  TOKİ  ihaleyi yeniledi.

TOKİ'nin açıklamasına göre TOKİ İhale Dairesi Başkanı Muhsin Soylu başkanlığındaki ihale komisyonunu, katılımcı firmalardan 18 Haziran'da gerçekleştirilen ilk oturumda verilen ve en yüksek teklif olan 78 milyon liranın üzerinde yeni tekliflerini açıklamalarını istedi. İhalenin ilk oturumuna katılan Akersan İnşaat, Fuzul Yapı, Gökkar Madencilik ve Biat İnşaat iş ortaklığı teşekkür mektubu vererek ihaleden çekildi.

Sözlü tekliflerin ardından nihai yazılı teklifleri talep eden ihale komisyonu, katılımcılar huzurunda teklif zarflarını açarak 4 yıllık teklifleri açıkladı. En yüksek teklifi 172 milyon 666 bin TL ve KDV ile Onur Yapı, Zirve İnşaat, Akport Madencilik ve Mat İnşaat konsorsiyumu verdi. İstanbul Kayabaşı Toplu Konut Alanı'ndaki taş ocağı çukurunun doldurulması karşılığında TOKİ'ye yapılan tekliflerini değerlendirecek olan Komisyon, önümüzdeki günlerde sonucu açıklayacak.

TOKİ, 60 bin konutluk projenin uygulanacağı Kayabaşı'nda boş bir taş ocağını, kasasından para çıkarıp doldurtmak yerine, hafriyat döküm alanı olarak ihale ederek kasasına para koydu. İnşaat firmalarının ücret karşılığı hafriyat dökeceği taş ocağı dolduktan sonra TOKİ, Kayabaşı Toplu Konut Projesi kapsamında burayı yeşil alan olarak düzenleyecek. Taş ocağının doldurulmasıyla 300 bin metrekarelik bir alan ortaya çıkacak. Çevresindeki araziyle birlikte toplam 650 bin metrekarelik bir saha yeşil alan olarak düzenlenecek. Böylece Kayabaşı'nda bu meydan, Taksim Meydanı'nın 30 katı büyüklüğünde, İstanbul'un en geniş şehir meydanı olacak.
ZAMAN 


Geri Dön