27 / 04 / 2024

TOKİ Kayaşehir 2016 başvuruları!

TOKİ Kayaşehir 2016 başvuruları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir Kayaşehir'de inşa edeceği 448 adet konut ihalesi 25 Mayıs'ta gerçekleşecek. İşte, TOKİ Kayaşehir 2016 başvuruları...



TOKİ'nin İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir Kayaşehir projesi kapsamında  448 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi (15 Dükkan), 1 Adet Dükkan ve 1 Adet Camii İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İnşaatı İşi 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 14:00'da ihaleye çıkıyor. 


Mahalle kültürünün yaşatılacağı  TOKİ  Başakşehir Kayaşehir projesi için çalışmalara sözleşmenin yapıldığı tarihten 10 gün içerisinde yer teslimi yapmasının ardından başlanacak. 


550 takvim gününde tamamlanacak olan TOKİ Kayaşehir Başakşehir projesinde 448 konut içn yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. 


TOKİ Kayaşehir 2016 başvuru şartları!

1) TOKİ'nin alt ve orta gelir grubuna yönelik inşa ettiği konutlara sahip olabilmek için öncelikli olarak kuraya katılmak gerekiyor. 


2) Kuraya katılımda ise başvuru sahibinin İstanbul'da en az 2 yıl ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı olması, kendisine, eşine, velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulun olmaması, daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması, hane halkı net gelirinin 3 bin 700 liradan az olması ve 25 yaşını doldurmuş olması şartlarını taşıması gerekiyor. 


3) Şehit Aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimleri ile en az yüzde 40 engelli vatandaşlar, kuraya katılmadan alt gelir grubunda yer alan konutların sahibi olabiliyor.


4) Hak sahipleri konut tercihine bağlı olarak ödeyecekleri peşinat sonrası evlerini teslim alıp oturmaya başladıktan sonra taksitlerini kira öder gibi ödemeye başlıyor.



Geri Dön