27 / 04 / 2024

TOKİ kentsel dönüşüm projesi ile Trabzon'un çehresini değiştiriyor!

TOKİ kentsel dönüşüm projesi ile Trabzon'un çehresini değiştiriyor!

TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi' nin yaptığı kentsel dönüşüm projeleri kentin çehresini değiştiriyor. Bu değişimin en net bir şekilde görüldüğü yerlerden birisi Ayasofya Camii çevresi...



TOKİ’nin Trabzon’daki tarihi Ayasofya Camii etrafında gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesi ile bölgenin çehresi değişti.



TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı kentsel dönüşüm projeleri kentin çehresini değiştiriyor. Bu değişimin en net bir şekilde görüldüğü yerlerden birisi Ayasofya Camii çevresi. Tarihi yapının çevresini çarpık yapılaşmadan kurtarmak amacıyla 44 bina kamulaştırılarak yıkıldı ve hak sahiplerine yaklaşık 40 milyon TL ödendi. Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'nde rekreasyon yapım çalışmaları da tamamlanarak bölgenin çehresi değişti.


Ayasofya'nın tarihi kimliğinin ortaya çıkarıldığı proje ile birlikte bu tarihi mekan Türk ve dünya turizminin hizmetine sunuldu. Ayasofya'da, Trabzon'un yöresel el sanatları ürünlerinin satışı ve tanıtımı da yapılacak.


Ayasofya çevresindeki düzenlemelerin ardından sahil bölgesinde Oyuncakistan'ın yapılarak hizmete sunulması, 5.6 km'lik sağlıklı yaşam ve yürüyüş yolunun tamamlanması şehre ayrı bir işlev ve görsellik katıldı.


Sahil bandını yeşillendirmek için Büyükşehir Belediyesi tarafından dikilen 4 bin 500 yetişmiş, 150 bin çalı türü bitkinin ortaya çıkardığı yeşil kuşak Trabzon'a ayrı bir güzellik katıyor.


Kısa bir tarihe kadar çok kötü bir görünüme sahip olan bölge, Büyükşehir Belediyesi'nin paydaşları ile yaptığı ortak projeler sonrası güzel bir görünüme kavuştu.



TOKİ Haber 


Geri Dön