07 / 05 / 2024

TOKİ, kısa mesajla konut satacak!

TOKİ, kısa mesajla konut satacak!

Konut satışını bir kısa mesaj mesafesine indiren TOKİ, bundan sonra abonelere "kişiye özel" hizmet verecek. 3737ye abone olanlara istediği bilgi telefonla aktarılacak



Konut satışını bir kısa mesaj mesafesine indiren TOKİ, bundan sonra abonelere "kişiye özel" hizmet verecek. 3737ye abone olanlara istediği bilgi telefonla aktarılacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), ihale, satış ve kampanyalarda vatandaşlara daha hızlı bilgi aktarmak için cep telefonlarıyla bilgilendirme dönemi başlattı. Kurulan yeni mesaj hattı ile TOKİ, abonelere "kişiye özel" hizmet verecek. "3737" numaralı hatta abone olanlar, istedikleri illerdeki projeler, ihaleler ve kura sonuçları ile ilgili bilgileri, cep telefonlarına mesaj olarak alacak. Abonelerden abonelik ücreti alınmazken bütün operatörler 50 kuruşluk aynı fiyat tarifesini uygulayacak.

TOKİden yapılan açıklamada, idarenin, bilgiye erişimde zaman ve mekan sınırlarını ortadan kaldırdığı belirtildi. Artık bilgi akışının tüm operatörler üzerinden 3737 numaralı kısa mesaj hattı ve "TOKİ Mobil Bilgi Servisi" aracılığıyla gerçekleştirileceği belirtilirken konut almak ya da kampanyalardan yararlanmak isteyenler ile ihalelere katılacak yatırımcılar cep telefonlarından SMS ile bilgi edinebilecek. Kura çekimi ile yapılan satışlar sonrası, dileyen başvuru sahipleri SMS ile sonuçları öğrenebilecek. Sisteme, cep telefonlarından mesaj göndererek veya TOKİnin web sayfalarından abone olunabilecek. Cep telefonu ile 3737ye mesaj gönderenler ile TOKİnin web sayfalarından kaydını yaptıracakların abone işlemleri başlatılarak, talep ettikleri konuya ilişkin bilgiler anında SMS ile ulaştırılacak. Ayrıca yeni sistem aracılığıyla konut, sosyal tesis inşaatları, altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihaleleri ile diğer önemli kurumsal haberler hakkında da SMS ile bilgi aktarılacak.

TOKİnin Türkiye genelinde yaptığı konut satışları hakkında bilgi almak isteyenler cep telefonları ile tek bir kayıtla birden fazla il hakkında bilgi alırken kura sonuçları hakkında bilgi almak isteyenler de yine aynı sistemden yaralanabilecek.


Geri Dön