07 / 05 / 2024

TOKİ konforlu bir yaşam sunuyor!

TOKİ konforlu bir yaşam sunuyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ Dergi'nin Ekim 2018 sayısında "Yeşim yaşam alanları" başlıklı yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...



Konuttan sosyal donatı ve kamu yapılarına, milletimizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlara dönük tasarladığımız yerleşim ve yapıların inşası kesintisiz devam ediyor. Türkiye'nin yedi bölgesinde ve hemen her şehrimizde uygulamaya konan projelerin tamamına yakını, Ulusal Mimari Yarışmalarının ödül almış eserleridir. Bugün sayısı yüz bini aşan ödüllü konut uygulamalarının, kentlerimiz için örnek birer yerleşim modeli olarak anılıyor olmasının memnuniyeti içindeyiz.

2014'te başlattığımız, idaremiz ve toplu konut üreticileri için yeni bir üretim çizgisi olan; mahalle konseptinde, yöresel çizgileri yansıtan ve az katlı planda inşa edilen binlerce konut, aşamalı olarak sahiplerine teslim ediliyor. Dar ve orta gelirli vatandaşlarımız, engellilerimiz, emeklilerimiz, şehit yakını ve gazilerimiz ile bilhassa Doğu ve Güneydoğu'daki terör mağduru vatandaşlarımız, TOKİ'nin bu yeni anlayışla hayata geçirdiği projelerle güvenli ve kaliteli konut standardına ve konforlu bir yaşama kavuşuyor.

Bursa, Kocaeli, Uşak, Denizli, Kırşehir, Konya, Tokat, Samsun, Malatya, Tunceli, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkâri ve batıdan doğuya daha pek çok şehrimizde uygulanan projelerle, ülkemiz yeni yerleşimler, tüm ihtiyaçlara yanıt veren bütünlüklü yaşam alanları kazanıyor.

Deprem ve çevresel risk barındıran alanlarda sürdürülebilir çevreler kurma hedefiyle yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmalarımız ise yerel yönetimlerimizin iş birliğinde sürüyor. Dönüşümü tamamlanan yerleşimlerde vatandaşlarımızın büyük bir beğeniyle yeni ev ve iş yerlerine kavuştuğunu görmek, bu uzun soluklu süreçte atılan adımların doğruluğunu göstermesi bakımından sevindiricidir.

Konut geliştirme çalışmalarıyla eş zamanlı ilerleyen sosyal donatı, rekreasyon ve büyük şehir parkı projelerinin en kapsamlılarından İstanbul Kayaşehir Millet Bahçesi'nin birinci etap çalışmalarında sona yaklaşıyoruz. 1,5 milyon metrekarelik alanda dört etap hâlinde tasarlanan park ile şehrimiz daha çok yeşille buluşacak, İstanbullular benzersiz bir sosyal alana sahip olacak.

Milletimizin güvenli yapılarda daha güzel şehirlerde yaşaması için gerek fiziki gerek ekonomik ölçekte en kaliteli ve uygun imkânları sunma gayretindeyiz. Bunun yansıması olarak bu yıl İkincisini başlattığımız indirim kampanyası ay sonunda tamamlandığında, yeni ev ve iş yerinin tapusunu alan binlerce vatandaşımızın mutluluğuna ortak olacağız.

M. Ergün TURAN

Toplu Konut idaresi Başkanı

 

TOKİ'den Ekim'de 524 TL taksitle konut fırsatı!

TOKİ 24 ildeki 111 arsayı satışa çıkarıyor!

Evi olmayana TOKİ'den Ekim ayı fırsatı!

20 soruda TOKİ'den nasıl ev sahibi olunur?

 


Geri Dön