03 / 05 / 2024

TOKİ, konut sahiplerine 100 milyon TL indirim yaptı!

 TOKİ, konut sahiplerine 100 milyon TL indirim yaptı!

Başbakan Yardımcısı Arınç, TOKİ'nin Doğanbey Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde Başbakan Erdoğan'ın imzasıyla hak sahiplerine yaklaşık 100 milyon liralık bir sübvansiyon, indirim yapıldığını söyledi



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TOKİ'nin Doğanbey Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla hak sahiplerine yaklaşık 100 milyon liralık bir sübvansiyon, indirim yapıldığını belirterek, "Bugünden itibaren Doğanbey konutları üzerinde hiç kimsenin şöyle olsaydı, böyle olsaydı, azdı çoktu deme hakkı bence yok" dedi.


Başbakan Yardımcısı Arınç, partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Osmangazi Doğanbey Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde gelinen son noktaya ilişkin bilgi vermek istediğini söyledi.


 TOKİ, konut sahiplerine 100 milyon TL indirim yaptı!


Bursa'dan aday olduğunun açıklandığından bu yana, neredeyse bir seneyi aşkın bir süredir Doğanbey konusuyla karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan Arınç, pek çok kişinin sıkıntılarını, şikayetlerini söylediğini, bunları dinlediklerini, ilgili belediye başkanlarıyla görüşmeler yaptıklarını ve bazı aksaklıkların olduğunu tespit ettiklerini anlattı. Arınç, seçim sonrası vakitlerinin büyük bir kısmını, Doğanbey konutlarıyla ilgili ne yapılması gerektiğini çalışmakla geçirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Ben de Ankara'da bu çalışmaların içinde oldum. En son Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar  TOKİ  Başkanı ve yetkilileri ve iki belediye başkanımız olmak üzere enine boyuna meseleyi konuşarak, çözüm noktasına getirdik. Bu söylediğim nisan aylarında oldu. Sonuç itibariyle sayın Başbakanımızın imzalaması ve onaylaması gerekiyordu. O tarihlerdeki rahatsızlık sebebiyle biraz biraz gecikme oldu. Sonunda sayın Başbakanımız da anlaştığımız konu üzerinde mutabakatını bildirdi, imzasını attı ve bizim anlaşma diye ortaya koyduğumuz sonuç, artık yürürlük kazandı."


2 bin 729 daire


Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi'nin TOKİ ile 2006 yılının sonlarında başlayan bir protokolla yola çıktıklarını hatırlatan Arınç, 282 bin metrekarelik bir alana 2 bin 729 daire yapılması ve 71 hizmetli binasıyla 3 bine yaklaşan konut üretiminin planlandığını kaydetti. Arınç, bunlardan hak sahiplerine 2 bin 305 adet konut verilmesi, Ticaret Borsası'na 33 adet, TOKİ'yede 391 adet konut kalacak şekilde işe başlandığını belirterek, şöyle devam etti: "Bu konu üzerinde çalışmalar, inşaatlar yapılmış, bitim noktasına gelmiş, tam seçim öncesinde de TOKİ tarafından bankalar aracılığıyla gönderilen, 'hesap kitap yapıldı, şu kadar borcunuz var, metrekare birim fiyatı şu oldu' şeklinde bir bildirim... Sahipleri bunu yüksek bulmuşlar, 'Biz böyle anlaşmamıştık, bu rakamlar nereden çıktı' dediler. Başkanlarımız da bu konu üzerinde bildiklerini söyledi. Ama tabii mesele bir hesap kitap meselesidir, bunun çalışmalarını yapmak için TOKİ'den rica ettik, 'konuyu geciktirin, hak sahiplerini mağdur etmeyin, bu konuyu birlikte çözmeye çalışalım' dedik. Şimdi proje başında, belediyenin hazırladığı ön taslak projede hak sahipleriyle, görüşülüp muvafakat imzalanması aşamasında 1 metrekare arsaya 1,5 metrekare brüt inşaat verilmesi esası üzerinden anlaşma yapıldı."


AA


Geri Dön