29 / 04 / 2024

TOKİ konutları nasıl teslim edilir?

TOKİ konutları nasıl teslim edilir?

TOKİ tarafından üretilen konutlara geliri dar olan; başvuru şartlarını taşıyan kimseler başvurabiliyor. TOKİ teslim süresi projeye göre 14 ay ile 30 ay arasında değişmektedir. Peki, TOKİ konutları nasıl teslim edilir?



TOKİ konutları nasıl teslim edilir?

TOKİ, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşudur.  TOKİ  tarafından üretilen konutlara geliri dar olan; başvuru şartlarını taşıyan kimseler başvurabiliyor.


TOKİ konutlarının teslim süresi projeye göre 14 ay ile 30 ay arasında değişmektedir. Peki, TOKİ konutları nasıl teslim edilir?


Konut hakkı ve konut belirleme kurası birlikte yapılmaktadır. Ancak başvuruların konut sayısından fazla olmaması halinde kuraya gidilmemekte, konut seçim hakkı, başvuru sırasına göre kullandırılmaktadır. 


TOKİ konut özellikleri..

- Projelendirme öncesinde inşaatın yapılacağı arazide gerekli jeolojik ve jeoteknik etütler yapılmakta, elde edilen verilere göre deprem riski de göz önüne alınarak uygun temel tipi ve taşıyıcı sistem belirlenmektedir


- İnşaatlarda maksimum kalite ve emniyet ön planda tutulmak ta, bu doğrultuda tüm inşaatlarda hazır beton kullanılmaktadır. 


- Konutlarda, ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıyan su ve ısı yalıtımı yapılmaktadır. 


- İnşaatların her aşaması, TOKİ teknik personeli ve müşavir firmalar tarafından sıkı denetime tabi tutularak gerekli testler ve kontroller yapılmaktadır.


- Konutlar, sosyal donatısı ve yeşil çevresi ile birlikte vatandaşa sunulmaktadır.


- TOKİ; kaba ve ince inşaatı tamamen bitirilmiş; yer kaplamasın dan duvar kaplamasına, mutfak dolaplarından evyesine, klozetinden armatürlerine dek komple tamamlanmış, vatandaşın anahtar tesliminin ardından herhangi bir tadilat yapmaksızın eşyasını taşıyarak oturabileceği durumda konutları teslim etmektedir. 


TOKİ Konut Edindirme Rehberi!


Geri Dön