07 / 05 / 2024

TOKİ Malatya Darende Balaban Mahallesi'nde 141 konut yapacak!

TOKİ Malatya Darende Balaban Mahallesi'nde 141 konut yapacak!

Balaban Mahallesinde yapılması planlanan TOKİ Konutları nedeniyle Darende Belediye Başkanı Dr.Süleyman Eser ‘in de katılımı ile bir toplantı düzenlendi.






TOKİ Malatya Darende Balaban Mahallesi'nde 141 konut yapacak!



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Darende’nin Balaban Mahallesi’ne 141 konut yapılacak. Toplantıda Balabanlılara hitap eden Başkan Eser, “Sizleri ev sahibi yapmak için  TOKİ  ile yaptığımız görüşmelerde nihayet son aşamaya geldik. TOKİ’den Balaban için konut yapım kararı çıktı. Balaban’a yapılacak konutlar üç kat olacak rahat rahat inip çıkacaksınız, emekliler ve yaşlılar merpenlerden rahat rahat inip çıkacak” diye konuştu.

Emekliler için yapılacak konutlarda aylık taksitlerin 250 TL olacağını belirten Eser, ayrıca maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara da sosyal konut yapılacağını dile getirdi. Eser, “Balaban güzel bir mahallemiz olacak ziyarete gelenler Balaban’ın kerpiç evlerini bir görelim diyecekler o güzelliği de yapacağız, bu müjdeyi de vereyim sizlere.Sizin isteğiniz ve talepleriniz doğrultusunda Balaban’a ne yapılmasını istiyorsanız değerlendireceğiz ve en güzelini yapacağız” diye konuştu.

Darende’nin daha güzel ve yaşanılabilir bir ilçe olması adına bir çok proje hazırladıklarını kaydeden Eser, “İnşallah yakın zamanda Darende şantiyeye dönecek" ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan’ında katıldığı toplantıda başvuruların başladığı ve 2+1 şeklindeki konutların ödeme bilgileri de paylaşıldı.


Hürriyet




Haber Malatya Sonsöz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Balaban Mahallesi´ne 141 konut yapılacağı bildirdi.


Başkan Süleyman Eser, Balaban Mahallesi´nde akşam saatlerinde Belediye ye ait bir salonu´nda vatandaşlarla bir araya geldi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Uzunok Mevkii´ne yapılması planlanan 141 konut hakkında mahalle sakinlerine bilgi verdi.


Eser burada yaptığı açıklamada, “Başvurular 4 Ocak tarihinde başladı. Konutlar 12 bloktan oluşacak şekilde 3 katlı 2+1 şeklinde planlandı. Ödeme şekli ise 2 bin TL bankaya teminat olarak yatırıldıktan sonra inşaat tamamlanınca hak sahipleri evlerine geçince 250 TL ve 480 TL arasında ödeme koşulları belirlenecek.” dedi.


Talep dahilinde 141 konuta ek olarak sosyal konutlarında yapılabileceğini belirten Eser, “Ayrıca emekliler için ödeme planı 20 yıl olarak belirlenirken aylık 250 TL olarak yapılacak. 20 bin dönüm arazi üzerine kurulacak olan konutlar, 76 metrekare olacak. Daireler yöreye ait mimari tarzı yansıtacak. İçerisinde sosyal donatıların yansıra  okul ve camii de yapılacak. 


Başvuruların 100 kişiyi bulduktan sonra TOKİ tarafından ihale edileceği ve önümüzdeki yaz sezonuna ilk kazmanın vurulacağı belirtildi.


Malatya Sonsöz


Geri Dön