28 / 04 / 2024

TOKİ Manisa Akgedik Konutları'nın tüm detayları anlatıldı!

TOKİ Manisa Akgedik Konutları'nın tüm detayları anlatıldı!

Manisa'da denge Gazetesi köşe yazarı olan Erdinç Yumrukaya, bugünkü köşe yazısında TOKİ Manisa Akgedik Konutları'nı anlattı. İşte TOKİ Manisa Akgedik Konutları'nın tüm ayrıntıları....



Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya Yunusemre Belediyesi'nin Akgedik Mahallesi'nde inşaasına başladığı 5.500 Konutluk  TOKİ  projesini tüm detayları ile anlattı. Programda Yunusemre Belediyesi Akgedik'te yaptığı Yunuskent TOKİ konutları ile sadece konut ihtiyacına neşter vurmayacak. Şehrin ekonomisine ve sosyal hayatına da yeni bir yön verecek. Yunusemre Belediyesi Yunuskent'te neredeyse bir ilçe büyüklüğünde: yeni, modern, nefes alan bir şehir kuracak. 



1 milyon 570 bin metre kare alan üzerinde kurulacak 5.550 konutta; 


-20 bin insan yaşayacak. 

-Bu , şehrin içinden 20 bin kişilik bir iç göç demek. 

-Şehrin içindeki kalabalığın minimize edilmesi demek. 

-Şehir trafiğinin rahatlaması demek. 

-Manisa'da otopark sorununun azalması demek. 

-Manisa'daki 400 farklı iş sektörüne yeni iş ve ekonomi kapısı demek. Esnafının yüzünün gülmesi demek. 

-Şehrin kültürel, sosyal ve ekonomik hayatının canlanması demek. 

-TOKİ'nin Manisa ekonomisinin lokomotifi olması demek. 



Kılıç Kaya televizyon programında öyle bilgiler anlattı ki; Akgedik'te yapılacak ve 1101 konutluk ilk etabı 30 Eylül 2017'de teslim edilecek olan TOKİ konutlarının; Şehzadeler Şehri Manisa'ya bu kadar büyük ekonomik ve sosyal fayda getireceğini, ben bile yeni öğrendim. 


• Kılıç Kaya'nın açıklamasına göre Büyükşehir Belediyesi'nin 17 İlçe için ayırdığı bütçe; 650-700 milyon civarında. Oysa Yunuskent TOKİ konutları ise artı ve eksisi ile toplamda 750 milyon TL'ye mal olacak. Bu para şehrin ekonomisinin canlanmasına katkı sağlayacak. Yunuskent'te taşınan insanlar evlerine yatırım yaparken, Manisa esnafı da kazanacak 


-OSB ile arası 300 metre. OSB işçisi Yunuskent'in bitmesini dört gözle bekliyor. 

-1 milyon 570 bin metre kare alan üzerinde planlı bir konut inşaası yapılacak. Manisa'ya 12 km, İzmir'e 45 km. 

uzaklıktaki Yunuskent'te her şey yeniden kurulacak. 

-Yeni istihdam alanları yaratılacak. 

-Yunuskent içerisine; 6 tane anaokulu, 6 tane ilkokul, 6 tane cami. 6 tane lise. l tane meslek lisesi, 2 tane sağlık alanı (ileride hastane yapılabilecek mevzuatta), 3 tane meydan, 1 adet terminal, 1 adet benzinlik, 1 adet Kapalı modern Pazar yeri, 1 adet mezarlık, 39 tane ticari alan, engelli park alanları, tenis kortları, futbol, basketbol sahaları, pergoleler, meydanlar, meydanların yanında kent park diyebileceğimiz lokal parklar, 70 bin metre kare ağaçlandırılmış alan, 144 bin metre kare park alanı. Spor tesisleri ve alanları, her bina etrafına açık otoparklar ve yeşil alanlar yapılacak. Bunlar kısaca verdiğim bilgiler. Şunu söylemeliyim ki; Yunuskent bittiğinde Manisa halkı buraya akın cdecek. Çünkü burada sadece bir konut alanı olmayacak. 

Çarşısı, sosyal alanları, aktiviteleri ile çağın yaşam standardını yakalamış, modern bir şehir yaşamı hüküm sürüyor olacak. Dolayısı ile herkes Yunuskent'i merak edecek ve buraya akın edecek. İlk etabın 1101 konutu 30 Eylül 2017'dc teslim edilecek. Ardından ikinci, üçüncü ve dördüncü etapların inşaatları bitirilecek ve teslim edilecek. İlk etabın kura çekimleri ise Sayın Kılıç Kaya'nın tahminine göre; en geç Nisan 2016'da yapılacak. 


İşin özü şu. TOKİ Yunuskent ile Manisa'nın konut sorununu çözülecek. Kiralar düşecek. Şehrin Ticari ve sosyal hayatına canlanma gelecek. Modern alt ve iist yapısı, fiberoptik iletişim ağı, Doğalgaz sistemi, güvenilir kanalizasyon ve elektrik hatları ile Yunuskent; Manisa'nın rüya kenti olmava aday. Manisa'ya hayırlı olsun. Sayın Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ve bu dev projeye emek vermiş tüm TOKİ ekibini yürekten tebrik ediyorum. 



Manisa'da Denge


Geri Dön