29 / 04 / 2024

TOKİ, müşteri memnuniyeti anketinde sınıfı geçti!

TOKİ, müşteri memnuniyeti anketinde sınıfı geçti!

Toplu Konut İdaresi"nin (TOKİ) satış sonrası düzenlediği 'müşteri memnuniyeti' anketine katılanların büyük bölümü, 'TOKİ konutlarının yaşam standartlarını yükselttiğini' belirtti



TOKİ"den edinilen bilgiye göre, internet üzerinden yapılan ve bu yılın Ocak-Ekim dönemini kapsayan ankete 8 bin 966 kişi katıldı. Katılanların yüzde 69,7"si,  TOKİ  projesinden ev aldıktan sonra yaşam standartlarının yükseldiğini belirtirken, yüzde 74,6"sı aldığı evi 'kullanışlı' bulduğunu açıkladı.
               
TOKİ konutlarını plan açısından beğenen katılımcıların oranı yüzde 68,5 olurken, yüzde 63,4"ü konutların ısı ve ses yalıtımından memnun olduğunu kaydetti. Ankete katılanların yüzde 65,5"i aldıkları evi güvenli buluyor. Yüzde 56,6"sı, bina girişi ve otopark bağlantılarının yaşlı ve engelliler açısından gerekli kolaylıkları sağladığını düşünüyor.
               
Ankete göre, tuvalet, banyo ve mutfak konusundaki memnuniyet, yüzde 52 düzeyinde. TOKİ konutları ile şehir merkezi arasındaki ulaşımdan memnun kalanların oranı yüzde 58,7.
               
Ankete katılanların yüzde 54,1"i konut teslimi sırasında görevlilerin ilgisinden, yüzde 61,8"i de satışa aracılık eden bankaların hizmetinden memnun kaldığını belirtti.
               
Açıklamaya göre, ankete katılan TOKİ sakinleri, geçici site yönetimlerinin çalışmaları, kesin kabul dönemine kadar konutlarda karşılaşılan imalat hatalarının giderilmesi, halkla ilişkiler ve bilgi edinme hizmetleri, sosyal donatı alanlarının (market, sağlık ocağı vb) çoğaltılması ile kentsel dönüşüm alanlarında yapılan konutların beklentileri karşılaması konusunda daha fazla gayret gösterilmesini istedi.
               
Müşteri Memnuniyeti Anketi"nde, katılımcıların, anket sorularına objektif cevaplar verebilmeleri için isim-soyadı ya da hangi bölgeden konut aldığını belli edecek bilgilere yer verilmiyor. Anket sonuçları, TOKİ"nin daha sonraki çalışmalarına ışık tutuyor.
A.A

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

TOKİ'den ev alanların yaşam standardı yükseldi

TOKİ, müşteri memnuniyeti anketi düzenledi. Ankete katılanların yüzde 69.7'si yaşam standartlarının yükseldiğini belirtti

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) satış sonrası düzenlediği 'müşteri memnuniyeti'' anketine katılanların büyük bölümü, 'TOKİ konutlarının yaşam standartlarını yükselttiğini'' belirtti. TOKİ'den edinilen bilgiye göre, internet üzerinden yapılan ve bu yılın ocak-ekim dönemini kapsayan ankete 8 bin 966 kişi katıldı. Katılanların yüzde 69.7'si, TOKİ projesinden ev aldıktan sonra yaşam standartlarının yükseldiğini belirtirken, yüzde 74.6'sı aldığı evi 'kullanışlı' bulduğunu açıkladı. TOKİ konutlarını plan açısından beğenen katılımcıların oranı yüzde 68.5 olurken, yüzde 63.4'ü konutların ısı ve ses yalıtımından memnun olduğunu kaydetti. Ankete katılanların yüzde 65.5'i aldıkları evi güvenli buluyor. Yüzde 56.6'sı, bina girişi ve otopark bağlantılarının yaşlı ve engelliler açısından gerekli kolaylıkları sağladığını düşünüyor. Ankete göre, tuvalet, banyo ve mutfak konusundaki memnuniyet, yüzde 52 düzeyinde.

ULAşžIM MEMNUNİYETİ
Ankete katılanlar, TOKİ konutları ile şehir merkezi arasındaki ulaşımdan memnun kaldıklarını da ifade etti. Bunların oranı da yüzde 58.7'i buldu.
Sabah


TOKİ"den ev alanlar memnun  

Dar gelirli vatandaşa uygun fiyatlı konutlar üreten TOKİ, kendisinden ev alanlar arasında yaptığı anketten ˜yüksek puan" aldı. Yaklaşık 9 bin kişiyle yapılan ankette katılımcıların yüzde 70"i yaşam standardının yükseldiğini söyledi

Ürettiği arsalardan elde ettiği gelirle dar gelirlilere uygun fiyatlı ve modern konutlar yapan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), halkın yaşam standardını yükseltiyor. TOKİ"nin satış sonrası yaptığı anket ˜memnuniyet" oranının yüksek olduğunu ortaya çıkardı. TOKİ"den edinilen bilgiye göre, internet üzerinden yapılan ve bu yılın ocak-ekim dönemini kapsayan ankete 8 bin 966 kişi katıldı. Katılanların yüzde 69.7"si, TOKİ projesinden ev aldıktan sonra yaşam standartlarının yükseldiğini belirtirken, yüzde 74.6"sı aldığı evi ˜kullanışlı" bulduğunu açıkladı.

TOKİ konutlarını plan açısından beğenen katılımcıların oranı yüzde 68.5 olurken, yüzde 63.4"ü konutların ısı ve ses yalıtımından memnun olduğunu kaydetti. Ankete katılanların yüzde 65.5"i aldıkları evi güvenli buluyor. Yüzde 56.6"sı, bina girişi ve otopark bağlantılarının yaşlı ve engelliler açısından gerekli kolaylıkları sağladığını düşünüyor. Ankete göre, tuvalet, banyo ve mutfak konusundaki memnuniyet, yüzde 52 düzeyinde. TOKİ konutları ile şehir merkezi arasındaki ulaşımdan memnun kalanların oranı yüzde 58.7. Ankete katılanların yüzde 54.1"i konut teslimi sırasında görevlilerin ilgisinden, yüzde 61.8"i de satışa aracılık eden bankaların hizmetinden memnun kaldığını belirtti. Açıklamaya göre, ankete katılan TOKİ sakinleri, geçici site yönetimlerinin çalışmaları, kesin kabul dönemine kadar konutlarda karşılaşılan imalat hatalarının giderilmesi, halkla ilişkiler ve bilgi edinme hizmetleri, sosyal donatı alanlarının çoğaltılması ile kentsel dönüşüm alanlarındaki konutların beklentileri karşılaması konusunda daha fazla gayret gösterilmesini istedi. Ankette, katılımcıların, sorulara objektif cevaplar verebilmeleri için isim-soyadı ya da hangi bölgeden konut aldığını belli edecek bilgilere yer verilmiyor.

Projelerde memnuniyet üst seviyelerde
Yaşam standardım yükseldi Yüzde 69.7
Evler kullanışlı Yüzde 74.6
Proje planları güzel Yüzde 68.5
Isı ve ses yalıtımı mükemmel Yüzde 63.4
Ev güvenli Yüzde 65.5
Yaşlı ve engelliye uygun Yüzde 56.6
şžehir merkezine ulaşım iyi Yüzde 58.7
Görevlilerin ilgisi yüksek Yüzde 61.8
Star


Geri Dön