Toki

TOKİ "mutlak kalite" prensibi ile çalışıyor!

T. C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan, "Sektörümüzün kalitede referans kurumu olmak, TOKİ’nin değişmeyecek hedefleri arasında yer alacaktır." dedi.

Ülkemizin farklı bölgelerinde yapımı süren konut, sosyal tesis ve kamu yapılarının inşasında, toplam kalite boyutunda ileri bir seviyeye ulaşmış olmanın memnuniyeti içindeyiz. 4 yıl önce üretim disiplinlerini yenilerken ön koşul olarak belirlediğimiz “mutlak kalite” prensibi, şehirlerimize, mimari kaygı taşıyan, yapı nitelikleriyle ise örnek olan projeler kazandırdı.

Yapı ve üretim malzemelerinde yüksek nitelikli ürün beklentimiz neticesinde, sektör paydaşlarımız AR-GE faaliyetine ağırlık verdi. Yerli üreticilerimizin “kaliteli ve uygun maliyetli” yeni malzeme arayışı, uluslararası alanda rekabete katılabilecek yenilikçi ürünler ortaya çıkardı. Arzu ettiğimiz kaliteyi yakalayan üretici sektörlerimizin ortaya koyduğu bu gayret neticesinde, bugün İdaremiz ürün teminini yüzde 90 oranında yerli ürünlerden yapıyor.

Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olan yapı sektörünün öncü kuruluşu olarak, yenilikçi ürünlerin ve kalifiye istihdam alanlarının oluşturulmasına vesile olmak, idaremizin gururu, ülkemizin kazancı oldu.

Tüm hizmet ve uygulama alanlarına yansıttığımız bu anlayışla üretilen konutlara, her gün onlarcası ekleniyor. Büyük konut projelerini tamamlama safhasında olduğumuz 2018, dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın yanı sıra emeklilerimiz, şehit ve gazi yakınlarımız ile çeşitli sektörlerin çalışanlarına dönük konut üretiminin ivme kazandığı bir dönemdir. Bu yıl 15 bin emekli büyüğümüzü ev sahibi yapmayı hedefliyoruz. Diğer yandan şehit yakını, gazilerimiz ve ailelerine dönük konut üretimlerimiz de titizlikle devam ediyor.

Türkiye genelinde 500 büyük şantiyede milletimiz için yeni konutlar, yeni sosyal tesisler, büyük şehir parkları inşa ederken, tüm projelere, “insanı odağa alan sürdürülebilir yerleşimler” kurma anlayışımızı yansıtabiliyor olmanın şevkini taşıyoruz.

Çalışmalarımızın temeli olan mutlak kalite arayışında her adımı bir öncekinden daha iyi olacak şekilde planlarken, sektörümüzün kalitede referans kurumu olmak, TOKİ’nin değişmeyecek hedefleri arasında yer alacaktır.


M. Ergün TURAN
T. C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı