08 / 05 / 2024

TOKİ 'nin puanlarını Fitch Ratings yükseltti!

TOKİ 'nin puanlarını Fitch Ratings yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, TOKİ"ye bayram hediyesi vererek kurumun uzun vadeli döviz ve yerel para cinsinden kredi notlarını ˜BB "ye çıkardı



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı"nın (TOKİ)"ye bayram hediyesi verdi.   Kurumun uzun vadeli döviz ve yerel para cinsinden kredi notlarını ˜BB "ye çıkaran Fitch Ratings, ulusal uzun vadeli kredi notunu ise ˜AA (tur)" seviyesinde onayladı.

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, tüm notların görünümünün durağan olarak bildirilmesinde TOKİ"nin Türkiye"nin ülke notuna eşit kredi notunun, hükümetin konut politikasını uygulanmasında oynadığı rolden dolayı verildiği açıklandı.

Yapılan açıklamada kamu kurumu statüsü ve devletin sıkı kontrolü altındaki TOKİ"nin statüsünde meydana gelebilecek bir değişikliğin   kurumun kredi notları ve görünümüne aynı biçimde yansımasının olası olduğu kaydedildi.

Fitch Ratings, geçen yıl Eylül"de BB- olarak değerlendirdiği TOKİ"nin döviz kredi notunu, bu yıl Ocak"ta BB "ya, BB olan yerel para kredi notunu BB "ya yükseltirken, AA (tur) olan ulusal notunu ve "durağan" olan görünümünü değiştirmemişti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody"s ise Türkiye"nin 'Ba2' olan kredi notuna ilişkin görünümünü 'durağan'dan 'pozitif'e çevirmesine paralel olarak, Ekim"de, TOKİ"nin 'Ba2/A3.tr' olan kredi notuna ilişkin görünümlerini durağandan, pozitife yükselttiğini duyurmuştu.


Geri Dön