27 / 04 / 2024

TOKİ, Nurol GYO ile Şişli arsası için ortak şirket kurdu!

TOKİ, Nurol GYO ile Şişli arsası için ortak şirket kurdu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Nurol GYO ile birlikte Mecidiyeköy'deki arsanın satış karşılığı gelir paylaşımı işine ait projelerin geliştirilmesi için ortak bir şirket kurdu



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Nurol GYO ile birlikte Mecidiyeköy'deki arsanın satış karşılığı gelir paylaşımı işine ait projelerin geliştirilmesi için ortak bir şirket kurdu.

Yapılan açıklamada şöyle dendi:

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKI) İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 9773 ada 1 ve 2 parselde arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işine ait proje çalışmalarının yürütülmesi için  Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.(%99) ve Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. (%1) Adi Ortaklığı kurulmuştur. Türkiye Muhasebe/Finansal Raporlama Standartları (TMS/TFRS)/ Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UMS/UFRS)'nın ilgili maddeleri uyarınca söz konusu adi ortaklık'ın finansal tablosu  Şirketi'miz finansal  tablosu ile konsolide edilecektir. SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ (SERİ: XI, NO: 29) kapsamında Şirket'imizin 30 /06/2011 tarihinden itibaren  konsolide finansal tablo hazırlama yükümlülüğü bulunmaktadır ve finansal tablo bildirimlerini de, Seri:XI, No:29 sayılı tebliğinde belirtilen (konsolide finansal tablolar için geçerli olan) sürede yapacaktır.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön