10 / 05 / 2024

TOKİ orta gelir konut projesi 2023! Orta gelirliye konut kampanyası ne zaman başlıyor 2023?

TOKİ orta gelir konut projesi 2023! Orta gelirliye konut kampanyası ne zaman başlıyor 2023?

TOKİ orta gelir konut projesine dair ilgi giderek artıyor. "Yeni Evim Konut Finansman Programı" kampanyasıyla ilgili şartlar duyuruldu. İşte detaylar!



2023 ORTA GELİR KONUT KAMPANYASINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

TOKİ orta gelir programı kapsamında sağlanacak finansman sıfır konutlara yöneliktir. Programdan yararlanabilmek için hane halkının toplam gelirini dikkate alınacaktır. Programdan yararlanacak kişilerin halihazırda bir konutunun olmaması ve son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekmektedir. Buna ek olarak da 1. Bölge ve 2. bölgelerdeki illerde konut almak isteyen vatandaşların, son bir yılda bu illerde ikamet etmiş olması şartı aranıyor. 3. Bölgedeki illerde is ikamet şartı aranmayacaktır. Alınan bu konutlar 5 sene boyunca satılamayacak.

2023 ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İhtiyaç sahiplerine ulaştırılacak olan TOKİ orta gelir konut kampanyası ayrıntıları belli olmaya başladı. Kampanya 16 Ocak tarihinde başlayacak. Belirlenen banka şubelerine başvuru yapıldıktan sonra 16 Ocak itibariyle, kurulacak olan web sitesinde, başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, "Yeni Evim Kampanyalarını" dair tüm gelişmeleri ve detayları takip edebilecekler. Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek şekilde tasarlandı ve hatta birçok taksitte yüzde 25-30'lar seviyesine bile düşecek. Bitmiş ve bitmeye yakın konutlara başvuru yapılabilecek. Program kapsamında İstanbul 1. Bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm illerimiz de 3. bölge olarak belirlendi.

1. BÖLGE İÇİN EN ÇOK KREDİ NE KADAR?

Proje kapsamında bankaları ve katılım finans kurumları tarafından sağlanacak finansman tutarları 1. bölge olan İstanbul’da en çok 5 milyon TL olacak.

İslam Memiş tarih oluyor dedi! Herkesi şimdiden öğrenmeleri için uyardı! İşte detaylar!

Vergi yapılandırma 2023! Vergi affı 2023 ne zaman? 2023 vergi affı çıkacak mı?

 


Geri Dön