25 / 08 / 2024

TOKİ peşinatı düşürdü, vadeyi artırdı

TOKİ peşinatı düşürdü, vadeyi artırdı

Krizle birlikte sıkıntılı günler geçiren gayrimenkul sektöründe hareketlenme gözleniyor



Özellikle toplu konut satışları ile dikkat çeken TC Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na ait arsalardaki büyük fırsat dikkat çekiyor. Son günlerin gündeminde olan ekonomik krize karşın TOKİ, başta İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  olmak üzere toplam 31 ilde satışa sunulan arsalarda peşinat miktarını yüzde 35'ten yüzde 12'ye düşürdü, vadeleri 30 aydan 60 aya çıkardı. Böylece yatırım yapma hususunda kararsız olan yatırımcıya cesaret veriliyor. Bilindiği üzere arsa alıcılarının tamamı yatırımcı niteliğinde. İnşaat yatırımları da hem gelir hem de istihdamda çarpanı en yüksek yatırımlardan sayılıyor.

31 ilde satışa sunulan 648 adet muhtelif konut ve ticaret imarlı arsalar, merkez İstanbul Eskidji Yenibosna olmak üzere, naklen canlı bağlantı ile Ankara  TOKİ  Salonu ve İzmir Eskidji Bölge Ortaklığı'nda açık artırmayla 26 Mayıs 2009 Salı saat 15.00'te satışa sunulacak. TOKİ'nin satışa sunduğu tüm arsalar, tüm satış seçeneklerinde KDV'den muaf olup, vadeli alımlarda sadece ÜFE (üretici fiyat endeksi) oranında 6 ayda bir artış uygulayacak.

Öte yandan İstanbul Halkalı Toplu Konut uygulaması kapsamında 1 Mayıs 2009 tarihi itibarıyla satışta olan 491 adet konuta ilave olarak 504 konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme imkanıyla halihazırda devam eden kampanyada açık satışa sunulacak. Satışa açılmamış olan proje kapsamındaki diğer konutlar da, bloklardaki doluluk oranı dikkate alınarak etaplar halinde satışa arz edilecek. İstanbul Halkalı Projesi kapsamındaki konutların satış işlemleri Ziraat Bankası AŞ aracılığıyla yürütülecek şube, Güneşli Şubesi olarak açıklandı. Açık satış yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutların başvuruları 31 Haziran tarihine kadar ilgili bankaların şubeleri tarafından kabul edilecek. İnşaatı tamamlanan TOKİ Atakent İstanbul Konutları'nda alanları 75 metrekare ile 192 metrekare arasında değişen konutların fiyatları 133 bin 303 TL'den başlıyor. 416 bin 828 TL'ye kadar yükseliyor. (Zaman)


Geri Dön