28 / 04 / 2024

TOKİ Rize Güneysu projesinin ihalesi yapıldı!

TOKİ Rize Güneysu projesinin ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Rize Güneysu'da hayata geçireceği 93 konut ve 20 dükkanın ihalesi yapıldı.



TOKİ tarafından Rize’nin Güneysu İlçesi’nde “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında 1. etapta hayata geçirilecek olan 93 konut ile 20 dükkânın ihalesi yapıldı. Dün yapılan ihale kapsamında ayrıca altyapı ve çevre düzenleme işi de bulunuyor.

Projede yer alan konutların 20’si 2 oda 1 salon, 73’ü ise 3 oda 1 salon planında tasarlandı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile ile Güneysu Belediyesi arasında 26.02.2014 tarihinde imzalanmış olan “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” protokolü çerçevesine çarpık ve sağlıksız yapılaşmanın bulunduğu, ekonomik ömrünü doldurmuş konut ve iş yerleri yıkılarak yerinde dönüşüm yapılacak. Protokol kapsamında tamamı 5,39 Ha alanda belediye tarafından “1. Etap” proje alanında yıkımlar yapılarak alan TOKİ’ye teslim edilecek. İlk etapta hayata geçirilecek olan 93 konut ve 20 iş yeri öncelikli olarak hak sahiplerine verilecek.

Doğu Karadeniz’in geleneksel konutlarından esinlenerek tasarlanan  TOKİ  Rize Güneysu projesinde bina dış cepheleri, zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, ahşap görünümlü dış cephe kaplamaları, cumba, söve ve kat silmeleri kullanılmak suretiyle mimari açıdan vurgulanarak ön plana çıkartıldı.
 


Geri Dön