03 / 10 / 2024

TOKİ Rize'ye 1.275 konut yaptı!

TOKİ Rize'ye 1.275 konut yaptı!

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye"nin  milli geliri 2010 sonu itibarıyla 750 milyar dolara ulaşmışsa, dünyadaki küresel  krize rağmen bu yakalanmışsa bunun sıradan bir olay olmadığını belirtti




Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye"nin  milli geliri 2010 sonu itibarıyla 750 milyar dolara ulaşmışsa, dünyadaki küresel  krize rağmen bu yakalanmışsa bunun sıradan bir olay olmadığını belirterek,  'Artık biz 4 yıl sonrasının hesabını yapmıyoruz. Biz şimdi Cumhuriyetimizin  100"üncü yılında, yani 2023"te Türkiye"yi nereye oturtacağız, onun hesabını  yapıyoruz' dedi.

Erdoğan, Sheraton Oteli"nde düzenlenen çaykur Rizespor Dayanışma  Gecesi"nde yaptığı konuşmada, hükümetin Rize"deki yatırımlarını anlatarak, bu  ilde ikinci devlet hastanesinin de inşaatının bitmek üzere olduğunu,  tamamlandığında bu noktada herhangi bir ihtiyaca gerek kalmayacağını, modern  hastanelerle hizmetin devam edeceğini söyledi. Rize"nin eğitimden sağlığa, emniyetten adalete kadar her alanda geçmişle  mukayese edilemeyecek düzeyde hizmetler almaya başladığını ifade eden Erdoğan,  sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sahil yolumuzda bir farklılık ortaya koyduğu gibi tüm bunların yanında,  stadımızın yanında, Rize"ye gönlünü vermiş hemşehrilerimizin yaptığı dinlenme  tesisleri ve altyapıya yönelik adımlar... şžimdi bazı problemleri var, onlar  çözüldüğünde de 3 bin kişilik kapalı spor salonunu Rize"ye kazandıracağız.  Olimpik kapalı yüzme salonunu da kazandıracağız. Rize"den, Trabzon"dan,  buralardan dünya çapında yüzmede başarılı sporcuların çıkmamasını ben anlamakta  zorlanıyorum. Denizin çocukları bu işin içinde değil, mümkün değil. Bunu  başarmamız lazım. Bu adımları da atıyoruz. İnanıyorum ki çok kısa zamanda iyi  neticeler alacağız.'

Son birkaç ay içinde birçok ili dolaştığını ve toplu açılışlar  gerçekleştirdiğini ifade eden Erdoğan, Rize"ye de toplu açılışlar yapmak üzere  gideceğini anlattı. Trabzon"da temmuzda bir uluslararası spor organizasyonunun  gerçekleştirileceğini belirten Erdoğan, Trabzon"un da bu alanda ciddi altyapıya  sahip olduğunu söyledi.

'ERZURUM"A 500 TRİLYON YATIRIM YAPTIK'

2011 yılı ocak ayı sonunda Erzurum"da da Dünya Üniversitelerarası Kış  Oyunları-Universiade 2011"in düzenleneceğini hatırlatan Erdoğan, şunları  söyledi: 'şžu ana kadar Erzurum"a 500 trilyon yatırım yaptık. Görülmeye değer.  Ayın 7-8"inde bunların açılışını yapacağız. Ocak sonunda yarışların başlaması  için açılış törenlerini başlatacağız. Bunlarla birlikte, Türkiye dünyada farklı  bir konuma yerleşiyor, bunu başarmanın mutluluğu içindeyiz. Bu ülkeye hizmet  veren milletimin girişimcilerinin çok büyük katkıları var. Onlar da o girişimci  ruhuyla ülkemin kalkınmasına katkılar sağlıyor. Eğer 2010 sonu itibarıyla ülkemin  milli geliri 750 milyar dolara ulaşmışsa, dünyadaki küresel krize rağmen bunu  yakalamışsak, bu sıradan bir olay değil. Nereden nereye geldik bunu görmemiz  lazım. Artık biz 4 yıl sonrasının hesabını yapmıyoruz, biz şimdi Cumhuriyetimizin  100"üncü yılında, yani 2023"te Türkiye"yi nereye oturtacağız, onun hesabını  yapıyoruz. 2023"te Türkiye"yi dünyanın ilk 10 ülkesi içine sokacağız. Hedefimiz  bu, bunun çalışmalarını yapıyoruz.'

Türkiye"de kişi başına milli gelirin 10 bin doları aştığını, hedeflerinin  25 bin doları yakalamak olduğunu ifade eden Erdoğan, 'Türkiye bunu yakalar mı  Yakalar. Başladığımızda 3 bin dolardı, bugün küresel finans krizine rağmen 10 bin  dolara ulaştık. Bu ne demektir Biz 2023"te 25 bin doları da yakalarız.  Türkiye"de bu heyecan var. Yeter ki ufkunu aşalım, önünü esmeyelim, önünü  kesmediğimiz sürece bu işi başarmamak için hiçbir engel yok. Buna inanıyorum.  Buna olan imanım sebebiyle de dağ taş demeden koşuyoruz, koşmaya devam edeceğiz'  diye konuştu.

Rize"deki okullara 8 yılda 15 bin 813 bilgisayar gönderdiklerini belirten  Erdoğan, 'Fatih Projesi"ne başlıyoruz. Artık bütün okullarımızın her sınıfında  bilgisayar olacak ve kara tahta devrini kapatıyoruz, akıllı tahta devrine  geçiyoruz' dedi. Rize Üniversitesini 6 fakülte, 3 enstitü ve 6 meslek yüksekokuluyla  güçlendirdiklerini anlatan Erdoğan, yurt kapasitesini bin 128"den 2 bin 470"e  çıkardıklarını, yurt yapımına devam edeceklerini dile getirdi.1994"ten beri inşaatı süren Sağlık Meslek Lisesini bitirmenin de  kendilerine nasip olduğunu ifade eden Erdoğan, '20 yıl önce temeli atılıp  bekletilen bu tür eserleri tamamlamak hep bize nasip oluyor. Geçen hafta Konya"da  Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinin açılışını yapıyoruz. Temeli 1992"de temeli  atılmış. Ne kadar harcama yapmışlar 60 trilyon. Biz 120 trilyon harcama yaptık,  bitirdik ve şu anda hizmette. Bu eserler aslında 18 sene sürecek eserler değil.  Bizim ilkelerimizde ise biz temeli attık mı tarihi veriyoruz' diye konuştu. Sağlık alanında Rize"ye şu ana kadar 200 milyon TL yatırım yaptıklarını  ifade eden Erdoğan, 'Rize"de aile hekimliği sistemine 2009 başında geçtik.  Adalet sisteminin fiziki yapısını güçlendirdik. çayeli ve Pazar adalet  saraylarını inşa ettik ve hizmete açtık.  TOKİ  aracılığıyla bin 275 konutun  inşasını gerçekleştirdik' dedi.
 

'RİZESPOR SÜPERLİGE çIKSIN'

AK Parti iktidara gelene kadar 3"te biri tamamlanabilmiş olan Karadeniz  Sahil Yolu"nu tamamladıklarını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bütün bunlarla beraber Rizemizde doğalgazı da hizmete sunduk. Temennim  odur ki Rize"de bütün aileler, doğalgazı alır. Nedense almamakta direnenler var.  Biraz herhalde ücreti fazla mı buluyorlar bilemiyorum ama... Bunların yanında  Rizemizdeki hizmetlerin en önemli yanı da şu anda yoğun şekilde attığımız adımlar  bunlar, tapu kadastro noktasında yaptığımız çalışmalardır. Bütün hepsi bir şeyi  bekliyor, kendisini taçladıracak olan Rizespor gelsin Süper Lig"e çıksın.  Rizespor, Rize"nin tanıtımını en iyi şekilde yapacak. Gençlerimize yol gösterici,  yol açıcı bir işlev ortaya koyacak. Başarılarımız, zaferlerimiz,  centilmenliğimiz, misafirperverliğimiz Rizespor"un hanesine yazıldığı kadar  Rize"nin de başarı hanesine yazılacaktır.'

Rize"den ve Rizespor"dan her zaman iyi haberler almak istediğini ifade  eden Erdoğan, 'Gözümün, kulağımın, kalbimin Rizespor"la birlikte olduğunu  bilmenizi istiyorum. Her ne kadar bazen Metin kardeşime ulaşamasam da, bilsin ki  ona ulaşamadığım zaman Kemal"e ulaşıyorum veya bir başkasına ulaşıyorum. Ama  dertli olduğum zaman ulaşamıyorum onu da söyleyeyim. İnşallah bu süreçte bunu da  aşacağız' diye konuştu. Erdoğan, Rizespor"a kalan maçlarında başarılar diledi.

ERDOĞAN"A RİZESPOR FORMASI

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, bedensel engelli Özge Kağan"a  tekerlekli sandalye hediye etti, Rizespor"un kurucusu Muharrem Kürkçü"ye de  hizmetlerinden dolayı plaket sundu.

Kulüp Başkanı Metin Kalkavan"ın, üzerinde 'Recep Tayyip Erdoğan'  yazılı, 53 numaralı Rizespor formasını hediye ettiği Erdoğan, çaykur Rizespor"un  teknik heyeti, sporcuları ve yönetim kurulu üyeleriyle ve İETT Spor"da futbol  oynadığı dönemdeki takım arkadaşlarıyla da hatıra fotoğrafı çektirdi.   Geceye Başbakan Erdoğan"ın eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Hayati  Yazıcı, Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Futbol Federasyonu  Başkanı Mahmut Özgener, iş ve spor camiasından davetliler katıldı.
AA


Geri Dön