24 / 05 / 2024

TOKİ, Roman zevkine uygun konut yapacak

TOKİ, Roman zevkine uygun konut yapacak

TOKİ, 40 ilde Romanlara özel toplu konut yapımı projesi için kolları sıvadı. Geliştirilen projeler 75 metrekare ve iki katlı olacak



Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, 40 ilde Romanlar için toplu konutlar yapılacağını açıklamasının ardından, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) harekete geçti. İdare, Romanların taleplerini dikkate alarak, yaşam alışkanlıklarına uygun sosyal imkânlar sunan konutlar inşa edecek. Konutlar 75 metrekare, en fazla iki katlı evlerden oluşacak.

ÖZEL PROJE
Manisa'nın Selendi ilçesinde, bir kahvehanede sigara içilmesiyle başlayıp Romanların ilçeden ayrılmasına kadar giden olayların ardından Başbakan Erdoğan, Romanlara "yerleşik düzen", belediyeler arazi sözü verdi,  TOKİ  de proje hazırlıklarına başladı. Gecekondularda yaşayan Roman vatandaşlar, okul, hastane, alışveriş merkezi gibi her türlü sosyal imkânların yer aldığı konutlarda yaşayabilecek ve iş imkânı da bulacaklar. Bu konutların, "talep örgütlenmesi konut uygulamaları" kapsamında ağırlıklı olarak Trakya ve Kocaeli'nde yapılması planlanıyor. Krize rağmen, inşaat sektörünün lokomotifi haline gelen TOKİ, 2010 için 450 bin konut hedefini 500 bine çıkarırken sosyal projelere ağırlık vermeye devam edecek. Ekonomiye doğrudan katkı sağlayan İdare, çoğu vasıfsız 800 bin kişiyi istihdam ederek, aileleriyle birlikte 4 milyon kişiye ekmek kapısı araladı. Toplu konut alanlarına kurulan okul, hastane, alışveriş merkezi, lokanta, eczane, öğretmenden doktora, eczacıdan temizlik görevlisine, garsondan satış elemanına kadar pek çok insana çalışma imkânı sunuyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, anahtar teslimi yapılan konutlarda, bahçıvanlıktan teknisyenliğe, kapıcılıktan güvenlikçiye kadar pek çok alanda çoğu vasıfsız 3 bin kişiye kalıcı iş imkânı sağlandığını bildirdi.
Hazal Ateş/Sabah


Geri Dön