27 / 04 / 2024

TOKİ Simav konutlarına başvuru için 15 gün ek süre!

TOKİ Simav konutlarına başvuru için 15 gün ek süre!

Simav'daki 5,9 şiddetindeki depremde evleri ağır hasar gören hak sahiplerine, TOKİ konutlarına başvurmaları için 15 günlük ek süre tanındı



Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, 19 Mayıs tarihinde meydana gelen 5, 9 büyüklüğündeki depremde konutları ağır hasar gören ve 11 Ağustos'a kadar hak sahipliği başvurusunda bulunamayan bina sahiplerine 15 günlük ek süre tanındığını bildirdi.
 
Ünal, deprem sonrası ilçede bulunamadıkları için ağır hasar gören binalarıyla ilgili hak sahipliği borçlandırma işlemlerinden yararlanamayan bazı vatandaşların kendilerine müracaat ettiğini söyledi.
 
Bu durumdaki bina sahipleri için ek süre tanınmasına karar verildiğini belirten Ünal, "Deprem sonrası evleri hasar gören hak sahibi vatandaşlar, TOKİ'nin yapımını sürdürdüğü kalıcı konutlardan yararlanmak için gereken müracaatları, verilen yasal sürelerde yaptı. Bunun yanında Simav'da bulunamayıp Türkiye'nin değişik şehirlerinde, hatta yurt dışında ikamet eden ağır hasarlı bina sahibi vatandaşlarımız var. Onlara tanınan 15 günlük hak sahipliği başvuru süresi 18 Ekim'de sona erecek. Bu durumda olan mağdur vatandaşlarımızın son günü beklemeden gerekli başvuruları yapması gerekiyor" dedi.
tokihaber


Geri Dön