30 / 04 / 2024

TOKİ Simav'daki fiyat artışı, plandaki revizyondan kaynaklandı!

TOKİ Simav'daki fiyat artışı, plandaki revizyondan kaynaklandı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı: ''Simav konutlarındaki fiyat artışı, plandaki revizyondan kaynaklandı''



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kütahya'nın Simav ilçesinde inşa edilen afet konutlarındaki fiyat farkının planda yapılan revizyondan kaynaklandığını bildirdi. 

     TOKİ'den yapılan açıklamada, Simav'da 19 Mayıs 2011'de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından inşa edilen afet konutlarına zam yapıldığı şeklinde haberler yayınlandığı belirtildi. 

     Söz konusu bölgede inşa edilen 1, 2 ve 4'üncü bölge fiyatlarının, ihale eki onaylı vaziyet planı doğrultusunda belirlendiği ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na bildirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

     ''Ancak, uygulama alanında, arazi eğimi ve teknik zorunluluklar nedeniyle bina girişleri değiştirilmiş ve bu doğrultuda vaziyet planı da revize edilmiştir. 

     Şerefiye çalışmaları dairelerin, kat, cephe ve ticaret merkezine uzaklıkları gibi kriterlere göre belirlenmektedir. Vaziyet planının revizyonu sonucunda konutların yönlerinin değişmesinden, ayrıca revize vaziyet planı üzerinde yapılan çalışmada ticaret merkezine uzaklık esası da dikkate alındığından konut fiyatlarında artışlar meydana gelmiştir.'' 

AA


Geri Dön