28 / 04 / 2024

TOKİ Sivas Divriği'de yuvaları ısıttı!

TOKİ Sivas Divriği'de yuvaları ısıttı!

TOKİ'nin Sivas Divriği'de inşa ettiği konutlar sert geçen kış aylarında konut sakinlerine sıcak ve konforlu bir yaşam sunuyor...



Türkiye'nin farklı şehirlerinde konut projeleri hayata geçiren TOKİ, Anadolu'nun konut ihtiyacını karşılamak için üretimlerine devam ediyor. 2018 Eylül'de oturuma açılan Sivas Divriği  TOKİ  2’nci Etap Konutlarıyla bölge sakinlerine sıcak ve keyifli bir yaşam alanı oluşturuldu.

KIŞIN SOĞUĞUNU SICACIK EVLERİNDE GEÇİRİYORLAR

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; Yazın Sivas'taki köylerinde, kışın ise iç Anadolu'nun zorlu kış şartları nedeniyle İstanbul'da çocuklarının yanında kaldıklarını söyleyen 65 yaşındaki emekli Hıdır Yılmaztürk, yaklaşık 2 ay önce taşındıkları Divriği 2’nci Etap TOKİ Konutlarıyla bu sorunun ortadan kalktığını belirtiyor.

"Sıcak suyumuz var, ısınma problemi ya da elektrik kesintisi sorunu yaşamıyoruz" diye devam eden Yılmaztürk, 3+1 büyüklüğündeki yeni evlerinin konforlu iç düzenlemesiyle rahat ve kullanışlı olduğunu, yeni evlerinde çok mutlu ve huzurlu olduklarını söylüyor.

SOBA DERDİNE SON

Divriği 2'nci Etap TOKİ Konutlarına henüz 1 ay önce taşındıklarını söyleyen Gülizar Akçay, kızı, damadı ve iki torunuyla birlikte yeni yuvalarında sıcak bir kış geçirdiklerini söylüyor. 110 metrekare büyüklüğünde ve 3+1 planındaki evlerinden çok memnun olduklarını belirten Akçay, "Yeni evimizin en güzel tarafı soba derdinin olmaması, doğalgazlı ve sıcak olması" diye konuşuyor. Büyük ve kullanışlı evlerinin havadar olduğunu, konut sakinlerinin hoşça vakit geçirmesi için site bahçesine yapılmış alanların çok iyi düşünüldüğünü söyleyen Akçay, çocukların parkta güvenle oynadığını anlatıyor.

Akçay, yeni evlerine alışmakta çok zorluk çekmediklerini, komşularıyla tanışmak i-çin bolca vakitlerinin olduğunu belirtiyor.

"YAŞLILARIMIZ KIŞI DİVRİĞİ'DE GEÇİRMEYE BAŞLADI”

Zülfikar Alsancak ve ailesi, TOKİ konutlarına taşınalı 4 ay olmuş. Daha önceki evlerinin çok eski olduğunu, yeni evlerinin ise kaliteli ve kullanışlı olduğunu belirten Alsancak, çevre düzenlemesinin site sakinleri için avantaj olduğuna dikkat çekiyor.

Konut sakinlerinin günlük ihtiyaçları göz önüne alınarak planlanan evlerin kullanışlı olmasının yanındaki en büyük özelliğinin doğal gaz olduğunu ifade eden Alsancak, "Doğal gazın evlerin teslim tarihiyle birlikte devreye girmesi özellikle kış aylarında Divriği'den ayrılarak daha sıcak iklime sahip yerlerde yaşamak isteyenlerin tercihlerini değiştirdi. Güç şartlarda geçen kış aylarını ilçede geçiremeyen yaşlılarımız artık kışı Divriği'de geçirmeye başladı" diyor. Divriği 2'nci Etap TOKİ Konutlarına ulaşım yolunda küçük sorunlar olduğunu söyleyen Alsancak, kısa zamanda çözüleceğini umduklarını da ekliyor.

"KOMŞULARIMIZIN ÇOĞUNU TANIYORUZ"

Daha önce Aşağıhamam Mahallesi'nde kirada yaşayan Göçer ailesi 4 aydır TOKİ konutlarında yaşıyor. Madende çalışan baba Mehmet Göçer, bir yandan ev sahibi olmanın bir yandan da kaliteli bir evde yaşamanın memnuniyetini yaşadıklarını söylüyor. Eşi ve oğluyla TOKİ konutlarında rahat bir yaşam sürdüklerini aktaran Göçer, çocuklar için oluşturulan park alanlarında çocukların keyifli ve güvenli zaman geçirdiğini belirtiyor. Komşularıyla güzel vakit geçirdiklerini söyleyen Göçer, "Aynı ilçede bulunduğumuz için komşularımızın çoğunu tanıyoruz ve birlikte güzel, keyifli vakit geçiriyoruz" diyor.

"SİTEMİZİ PARMAKLA GÖSTERİLİR HÂLE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Site Müdürü Mehmet Emin Doymuş, 21 blok ve 610 konuttan oluşan sitede yaklaşık bin kişiye, muhasebe, halkla ilişkiler, teknik servis elemanı ve yedi blok görevlisi olarak hizmet verdiklerini söylüyor. Eylül 2018'de yaşamın başladığı konut alanında, her blokta 8-10 kişilik asansör, daireye özel depolar ve olası afet durumları için sığınakların bulunduğunu söyleyen Doymuş, ortak alanların temizliği, iyileştirilmesi, çevre düzenlemesi ve peyzaj bakımını yaptıklarını belirtiyor. Konut sakinlerine huzurlu, mutlu ve hoşgörülü bir ortam sunmak için gayret ettiklerini aktaran Doymuş, şöyle devam ediyor:

"Hizmet verilen alanlarda sürdürülebilir bir yaşam kalitesi oluşturmak amacıyla devraldığımız görevi özverili çalışmalarımızla ve layıkıyla yürütmeye özen gösteriyoruz. Tarafımıza iletilen istek ve ihtiyaçları kısa sürede karşılamaya, dostane ilişkiler kurduğumuz site sakinleriyle olumsuz durumları hoşgörü çerçevesinde birlikte aşmaya çalışıyoruz. Site sakinlerimizle empati kurarak onları anlamaya çalışıyoruz. Yönetim olarak hedeflerimiz arasında sitemizi geliştirerek parmakla gösterilir hâle getirmek var, bunun için çabalıyoruz." 


Geri Dön