30 / 04 / 2024

TOKİ Suriyelilere bedava ev vermiyor!

TOKİ Suriyelilere bedava ev vermiyor!

Mülteciler Derneği, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle ilgili sosyal medya ve kamuoyunda yanlış bilinen konular hakkında açıklama yayınladı. Açıklamada, "TOKİ evleri Suriyelilere bedava verilecek" iddiasının tamamen yanlış olduğu belirtildi.



Mülteciler Derneği, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle ilgili sosyal medya ve kamuoyunda yanlış bilinen konulara açıklık getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, dernekten yapılan açıklamada, mültecilerle ilgili sosyal medyada çıkan haberlerin büyük bir bölümünün doğruluktan uzak ve ırkçı bir dile sahip olduğu ifade edildi. 

Asılsız haberlerle kamuoyunun yanıltılarak toplumun huzurunun bozulduğu belirten dernek, bu kapsamda Suriyelilerle ilgili çıkan asılsız haberleri derledi. 

Açıklamada, "TOKİ evleri Suriyelilere bedava verilecek" iddiası tamamen yanlış olduğu belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) ev sahibi olmak için başvuru yapabilmenin ilk şartı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.  TOKİ  yabancılara ev satışı yapmamaktadır. 
 


Geri Dön