15 / 05 / 2024

TOKİ taksitleri sabit mi? Ödemeler ne zaman başlayacak?

TOKİ taksitleri sabit mi? Ödemeler ne zaman başlayacak?

TOKİ taksitleri sabit mi? TOKİ sosyal konut 2022 taksitleri ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları...



Sabah'ta yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detaylarını duyurduğu "İlk Evim İlk İş Yerim" adlı TOKİ sosyal konut projesine başvuru yapan vatandaşlar, TOKİ ödeme planı ile ilgili araştırmalarını hızlandırdı. Bu noktada bulunduğu ile ve metrekareye göre değişiklik gösteren TOKİ ev fiyatları, peşinat miktarı ve taksit ödemeleri merak ediliyor ve araştırılıyor. 

TOKİ taksitleri sabit mi? TOKİ sosyal konut 2022 taksitleri ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları...

TOKİ BAŞVURULARI SÜRÜYOR

14 Eylül 2022 tarihinde başlayan TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları, 31 Ekim 2022 tarihine kadar sürecek. Vatandaşlar, TOKİ konut başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.

E-Devlet dışında bankalara da başvuru yapılabilen vatandaşlar Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerinden de 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebiliyor.

TOKİ taksitleri sabit mi? Ödemeler ne zaman başlayacak?

TOKİ TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ taksit ödemeleri sözleşmeler imzalandıktan sonra başlayacak. Yapılacak olan kura çekilişi sonrası sözleşmeler imzalanacak. Kuraların çekileceği tarihten sonra hak sahipleri bankaya sözleşme imzalamak için davet edilecek. Daha sonra ödeme planı çıkarılarak gelecek ayda taksitlerin başlaması bekleniyor.

TOKİ SOSYAL KONUT TAKSİT ÖDEMELERİ NE KADAR OLACAK?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Sosyal Konut Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan 2+1 konutlara aylık 2 bin 280 TL'den başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle sahip olunabilecek. Yine diğer bir taraftan, 850 bin fiyata sahip 3+1 daireler ise 3 bin 187 TL'den başlayan taksitlerle 240 ay vade ile alınabilecek.

TOKİ TAKSİTLERİ SABİT Mİ, ZAMLANACAK MI?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, TOKİ taksitleri 6 ayda bir zamlanacak. TOKİ'nin resmi internet sitesindeki açıklama şu şekilde:

"Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır."


Geri Dön