28 / 04 / 2024

TOKİ, TİB'e akıllı bina yaptı!

TOKİ, TİB'e akıllı bina yaptı!

Telefon dinlemeleri nedeniyle tartışmaların odağında yer alan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, yeni yerine taşındı! Kurumun akıllı binası, TOKİ tarafından yapıldı



Türkiye'nin en önemli kurumlarından biri olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), sessiz sedasız yer değiştirdi. 'Tebdili mekanda ferahlık vardır' diyen TİB'in yeni adresi ise  Ankara  İncek'teki teknolojik yapı oldu.  TOKİ  tarafından TİB için özel inşa edilen yeni adres, akıllı bina olarak hazırlandı.

Ankara'ya 25 kilometre uzaklıktaki İncek Köyü'nün dışındaki tepeliklere yapılan yeni bina ise kartal yuvasını andırıyor. Bina, en yakınındaki yerleşim yerine en az 2 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Binanın ulaşımı ise sadece tek bir yolla sağlanıyor. Yapının iki tarafından da derin uçurumlar yer alıyor.

Bahçesi de bulunan bina, silahlı güvenlikler tarafından çok sıkı korunuyor. Bu arada 2005 yılında kurulan TİB, telefon dinlemeleri yapmıyor. TİB, MİT, Emniyet ve Jandarma'ya telefon dinleme için verilen mahkeme kararlarının uygulanması için izin veriyor.
Takvim/Hamdi Ateş


Geri Dön